Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 12

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasaulio taurės etape iškovojo sidabrą

Sofijoje (Bulgarija) vykstančio šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės II etapo moterų varžybų finale Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė antrąją vietą, Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė - 12-ąją.
Pasaulio taurės finale L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą
Pasaulio taurės finale L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Plaukimo ir fechtavimosi rungtyse Lietuvos atstovėms sekėsi labai panašiai.

Plaukdama G.Venčkauskaitė-Juškienė distanciją įveikė per 2 min. 21,09 sek. ir užėmė 19-ąją vietą (268 taškai), o minimaliai atsilikusi olimpinė čempionė buvo 21-a (2:21,83; 267).

Fechtuojantis jau L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė minimaliai aplenkė savo kolegę. Vilnietė buvo 15-a (18 laimėtų kovų, 17 pralaimėtų; 208), o G.Venčkauskaitė-Juškienė liko laipteliu žemiau (17/18; 202).

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Vis dėlto olimpinei čempionei daug geriau sekėsi papildomame fechtavimosi etape. G.Venčkauskaitė-Juškienė jau pirmąją kovą pralaimėjo airei Natalyai Coyle ir liko be papildomų taškų. Netrukus L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė įveikė tą pačią airę, dar nugalėjo britę Joanną Mur, japonę Reną Shimazu, lenkę Anną Maliszewską, baltarusę Anastasiją Prokopenko ir į savo sąskaitą įsirašė 5 papildomus taškus.

Jojimo rungtyje G.Venčkauskaitė-Juškienė kliudė 3 kliūtis, 9 sek. viršijo leistiną laiko limitą ir turėjo tenkintis 270 taškų (32 vieta rungtyje). Tuo metu L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė per prapliupusią liūtį suklydo tik įveikdama vieną kliūtį ir pelnė 293 taškus (16 vieta).

Bendrojoje įskaitoje po 3 rungčių pirmavo prancūzė Marie Oteiza, sukaupusi 843 taškus. Antra buvo baltarusė Vilha Silkina (822), trečia - britė Francesca Summers (794). Pastarąją sportininkę nuo L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės (773 taškai; 15 vieta) skyrė 21 sek., nuo G.Venčkauskaitės-Juškienės (740; 27) - 54 sek.

Bėgdama ir šaudydama L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ėmė greitai artėti prie pirmojo trejeto, trečiojo apsilankymo šaudykloje metu jį pavijo, o bėgdama trečiąjį ratą ir išsiveržė į antrąją vietą. Šaudyti paskutinį kartą Lietuvos sportininkė pradėjo tuomet, kai pirmavusi prancūzė M.Oteiza atliko paskutinį taiklų šūvį ir sugrįžo į bėgimo trasą. Vis dėlto netaiklūs keletas pirmųjų šūvių neleido L.Asadauskaitei-Zadneprovskienei užmegzti kovos dėl pirmosios vietos, tačiau ir antroji vieta į elito varžybas po beveik metų pertraukos sugrįžusiai olimpinei čempionei suteikė daug džiaugsmo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

„Esu labai laiminga dėl sugrįžimo ant pakylos. 10 mėnesių nedalyvavau varžybose dėl traumos ir operacijos, tad esu labai laiminga“, - iš karto po finišo sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Varžybų laimėtoja tapusi M.Oteiza finale surinko 1352 taškus, o L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės sąskaitoje - 1337. Trečiąją vietą užėmė italė Alice Sotero, surinkusi 1332 taškus.

G.Venčkauskaitė-Juškienė bėgdama ir šaudydama taip pat ženkliai pagerinos savo poziciją. Kaunietė bendrojoje įskaitoje pakilo į 12-ąją (1306 taškai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito