Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietų olimpiniame kanale keitė ašaros: „To tikrai nesitikėjome“

Didžiausioms Lietuvos irklavimo viltims Donatai Karalienei ir Dovilei Rimkutei Paryžiaus olimpinės žaidynės jau baigėsi. „Apsikabinom ir paverkėm...“ – išlipusios į krantą emocingai reagavo sportininkės.

Olimpiniame Vero prie Marnos kanale šalia Paryžiaus lietus baigėsi, bet jį sekmadienio rytą pakeitė ašaros.

Europos irklavimo vicečempionėms nepavyko įsibėgėti ir antrąją žaidynių dieną.

Vakar netikėtai paskutinės savo atrankos plaukime likusios irkluotojos turėjo antrą šansą – paguodos plaukimą, kuriame varžėsi keturios įgulos, o tolyn – į pusfinalį – žengė trys.

Bet šių metų Europos vicečempionės, laikytos realiomis pretendentėmis į medalius, vėl liko paskutinės.

Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

Jų žaidynės baigėsi. Nuo trečią vietą paguodoje užėmusių italių (7:10.41) mūsiškės (7:15.00) atsiliko daugiau nei keturiomis sekundėmis su puse.

Rio de Žaneiro prizininkė 35-erių D.Karalienė, likusi šalia medalio (ketvirta) ir Tokijuje – tuomet valtyje dar sėdėjusi su karjerą dėl traumų jau baigusia Milda Valčiukaite – šįkart su žaidynių debiutante 22-ejų D.Rimkute liko paskutinės, tryliktos.

„Paskutinės vietos tikrai nesitikėjome, – pradėjo patyrusi D.Karalienė. – Tikrai tikėjau tuo paskutiniu šansu pateksime bent į dvyliktuką. Nežinau... Kartais sunku paaiškinti. Nesukontroliavome dalykų. Manau, kad vienos priežasties nėra. Jų – labai daug. Tiek emocinis krūvis – pačių ir aplinkos. Manau, čia darbo trūko labiausiai.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė

„Jaudulio nejaučiau, bet pasitikėjimo, pripažįstu, trūko... – pildė šalia stovėjusi D.Rimkutė. Jos akyse ėmė kauptis ašaros. – Pernai viskas sekėsi puikiai. Tačiau šiemet, pradedant treniruotėmis, nepavyko susikurti to pasitikėjimo savimi. Sunku išlaikyti formą... Sunku... Atsiprašau, sunku rinkti žodžius... Yra kaip yra. Sportas...“

D.Karalienė neslėpė, kad papildomą įtampą kūrė ir medalių viltys.

„Pernai tikrai pasitikėjome savimi ir treniruotėse sekėsi puikiai, tuo metu šiemet – ir treniruotėse buvo sunku, ir tas aplinkos spaudimas sukūrė tokį... Tikėjomės, kad varžybose atsigausime... Kaltų nėra. Kaltos mes pačios, mūsų komanda. Kažko nepadarėme“, – teigė ketvirtosios olimpinėse žaidynėse startavusi irkluotoja, neskubėjusi atsakyti į klausimą, ar bus ir penktosios.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

„Galvoju tik apie šiandien. Jeigu atsakyčiau dabar, tai tikrai niekada daugiau gyvenime! Bet kalbėtų emocijos. Noriu dabar šiek tiek atsiriboti, suvokti, kas, iš tikrųjų, įvyko. Priimti tokių sprendimų tikrai neskubu. Kad ir kokia dabar būtų emocija, ją reikia išgyventi.

Įvertinus visą mano olimpinę patirtį, ypač su šios dienos rezultatu, sakyčiau, kad ji tikrai buvo labai spalvota (šypteli, bet toliau sunkiai renka žodžius, - past.). Manau, subrendau. Ir tuos rezultatus, kad ir kokie jie būtų liūdinantys ar nuviliantys, šiek tiek kitaip galbūt jau moku priimti. Labai tikiuosi, kad tai supras ir Dovilė. Kad šios dienos startas neapibrėžia manęs, kaip asmenybės. Būna, kad kartais nepavyksta... Tiesiog reikia tai priimti. Yra kaip yra. Realus gyvenimas yra šiek tiek už to, kas vyksta čia“, – tęsė patyrusi D.Karalienė.

Šalia stovėjusi 13 metų jaunesnė D.Rimkutė sunkiai tramdė ašaras.

„Mes jaučiame viena kitą. Jaučiame, kada reikia pakalbėti, kada – patylėti. Ačiū Dovilei už patirtį, kad ir kokia ji būtų. Ta mūsų trejų metų kelionė buvo tikrai ir spalvota, ir smagi. Ačiū tau, kad buvai mano porininke“, – jautriai į susigraudinusią porininkę kreipėsi D.Karalienė.

Suprasti akimirksniu

  • 35-erių Donatai Karalienei – tai ketvirtosios olimpinės žaidynės.
  • 2012 m. Londone dar irkluodama viena ji finišavo šešta.
  • 2016 m. Rio de Žaneire drauge su Milda Valčiukaite džiaugėsi bronza.
  • 2021 m. Tokijuje vis dar su M.Valčiukaite finišavo ketvirtos.
  • 22-ejų D.Rimkutei – tai olimpinių žaidynių debiutas.

Moterų porinių dviviečių irklavimo pusfinalis vyks antradienį, bet be lietuvių, laikytų vienomis iš pretendenčių į šios rungties medalius.

Visą Lietuvos sportininkų tvarkaraštį Paryžiuje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas