Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvė laimėjo sidabrą Šiaurės šalių fechtavimo čempionate

Malmėje (Švedija) vykusiame kasmetiniame Šiaurės šalių fechtavimo suaugusiųjų čempionate dalyvavo per 300 sportininkų iš 22 šalių. Jėgas varžybose išbandė ir Lietuvos atletai – 7 moterys ir 3 vyrai.
Rasa Ažukiene ir fechtuotoja Paulina Bajorunaitė-Stauskė.
Rasa Ažukiene ir fechtuotoja Paulina Bajorunaitė-Stauskė. / Mildos Kikaitės nuotr
Temos: 1 Fechtavimas

Fantastiškai moterų špagos grupėje pasirodė Paulina Bajorūnaitė – Stauskė.

Pirmajame pogrupyje iškovojusi 2 pergales iš 5, antrajame pogrupių rate laimėjo 5 kovas iš 6. Gavusi 24 reitingo numerį, kovoje dėl patekimo į TOP32, lietuvė nesunkiai 15:5 įveikė norvegę N.Grunow, dėl TOP16 15:11 palaužė 9-ą reitingą turėjusią švedę A.De Groote, dėl TOP8 15:12 nugalėjo švedę L.Eriksson. Kova dėl medalio buvo itin atkakli, pradėjus tiksėti paskutinėms kovos minutėms, P. Bajorūnaitė-Stauskė pralaiminėjo rezultatu 14:13 švedei M.Hommik, bet išlygino rezultatą ir užtikrintai įdūrė lemiamą 15-ą dūrį bei pateko į pusfinalius. Kova dėl finalo buvo dramatiška. Nuo vidurio kovos visą laiką pirmavusi lietuvė, paskutiniame kovos laike padarė klaidų ir 4 reitingo numerį turėjusi švedė L. Ulltjarn išlygino rezultatą. Pasibaigus pagrindiniam kovos laikui, prioritetą gavo Švedijos sportininkė, tačiau P. Bajorūnaitė-Stauskė atliko sėkmingą ataką ir 13:12 įveikė varžovę. Finale lietuvė susitiko su tituluota Estijos rinktinės nare, olimpinio aukso savininke I.Embrich, kurios pranašumą teko pripažinti rezultatu 9:15. Iš viso varžybose kovėsi 70 fechtuotojų.

Mildos Kikaitės nuotr/I.Embrich ir Paulina Bajorūnaitė–Stauskė.
Mildos Kikaitės nuotr/I.Embrich ir Paulina Bajorūnaitė–Stauskė.

Viktė Ažukaitė pogrupyje laimėjo visas kovas ir gavusi 6-ą reitingo numerį praleido antrąjį pogrupių ratą bei iš karto pateko tarp 32 geriausiųjų. 15:4 įveikusi treniruočių draugę L.Osipauskaitę, 15:8 nugalėjo norvegę F. Lundgren ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame 10:15 pralaimėjo varžybų čempionei I.Embrich ir galutinėje įskaitoje užėmė 7-ą vietą.

Monikai Narbutaitei ir Liepai Osipauskaitei pavyko prasibrauti tarp 32 geriausiųjų. M.Narbutaitė 15:11 nugalėjo vokietę C.Stolte ir pralaimėjo 2-ą varžybų reitingą turėjusiai olandei K.Boone 9:15. L. Osipauskaitė 15:13 įveikė airę U.Lysych ir 4:15 pralaimėjo V. Ažukaitei. Atitinkamai sportininkės užėmė 28 ir 30 vietas.

Mildos Kikaitės nuotr/V.Ažukaite ir L.Osipauskaitė.
Mildos Kikaitės nuotr/V.Ažukaite ir L.Osipauskaitė.

Pirmasis atkrintamųjų ratas buvo nesėkmingas Urtei Kasparavičiūtei ir Justei Tamošuitytei. U.Kasparavičiūtė 8:15 pralaimėjo švedei A.Fallde, o J. Tamošuitytė po dramatiškos kovos 14:15 pralaimėjo danei L.Grubak. Fechtuotojos atitinkamai užėmė 35 ir 42 vietas. Mildai Kikaitei nepavyko prasibrauti į atkrintamąsias, galutinėje įskaitoje užimta 57 vieta.

Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Leonardui Kalininui. Pirmame pogrupyje pralaimėjęs vieną kovą, gavo 27 reitingo numerį ir praleido antrąjį pogrupių ratą bei iš karto pateko tarp 64 geriausiųjų atkrintamosiose. Deja, jau pirmoji kova iki 15 dūrių buvo lemtinga. Lietuvis 13:15 pralaimėjo australui I. Hayes, kuris iškovojo čempionato bronzą. L.Kalininas galutinėje įskaitoje užėmė 39 vietą tarp 137 dalyvių.

Gotfridas Krujalskis pirmame pogrupių rate laimėjo 2 kovas iš 5, antrame 3 kovas iš 5. Atkrintamosiose kovoje dėl patekimo tarp 64 geriausiųjų, lietuvis 4:15 pralaimėjo švedui V.Gerdinui ir galutinėje įskaitoje užėmė 85 vietą. Varžybose debiutavęs Eimantas Šileikis laimėjo vieną kovą, nepateko į atkrintamąsias ir užėmė 122 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius