Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 15

Lietuvis D.Vaitkevičius – 7-as tarp geriausių pasaulio karšto oro balionų pilotų

Iš penktojo pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionato, nors jis vyko greta Lietuvos – Lenkijoje, mūsų šalies atstovai grįžta be medalių. Tik vienas sportininkas pateko į geriausiųjų 10-uką. Varžybas laimėjo olandas Roy Gommeris.
Pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionatas
Pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionatas / Aušros Venskienės nuotr.

Geriausiai varžybose pasirodęs Lietuvos pilotas Dovydas Vaitkevičius surinko 15 640 taškų iš 26 000 galimų.

Jis vienoje užduotyje aplenkė visus varžovus ir surinko maksimalų taškų skaičių – 1 000, dar trijose pateko į pirmą penketuką, keturiose – į pirmą dešimtuką.

Sportininko vieta čempionato dalyvių rikiuotėje po kiekvieno skrydžio stipriai skyrėsi. Iš pradžių buvęs 15-as, vėliau jis šoktelėjo net iki 3-ios vietos. Paskui smuktelėjo į 5-ą, tuomet - į 10-ą, bet varžybas baigė kiek aukštesnėje.

Net pats nugalėtojas R.Gommeris geriausius rezultatus pasiekė tik trijose iš 26 užduočių. Surinkęs 19 163 taškus, jis gerokai atsiplėšė nuo konkurentų.

Tikriausiai pažįstami tėvynės orai padėjo lenkui Denisui Dawidziukui su 17 952 taškais užimti antrą vietą. Trečias liko rusas Dmitrijus Žochovas (17 302 taškai).

Pirmąjį penketuką baigia brazilas Fabio Passos (16 241 taškas) ir japonas Taichiro Yamashita (16 110 taškų). Lietuvos atstovą aplenkė ir britas Peteris Gregory’is (16 107 taškai).

Kiti Lietuvos pilotai liko kiek žemiau: Justinas Čižius (12 415 taškai) užėmė 27-ą vietą, Miglė Vaitulevičiūtė (11 502 taškai) – 30-ą, Arnis Gegevičius (9 783 taškai) – 38-ą.

Detalius varžybų rezultatus galima rasti čia.

Beje, minėti sportininkai su komandomis buvo ne vieninteliai lietuviai varžybose. Jų direktorius, kurio pareiga yra skirti užduotis pilotams, buvo Eugenijus Komas, o rezultatus skaičiavo Julius Venskus ir Tadas Šukšteris.

Nepaisant ne pačių geriausių rezultatų šiemetėse pirmenybėse, Lietuva išlieka nepralenkiama pagal jaunųjų karšto oro pilotų pasaulio čempionatuose iškovotus medalius.

Mūsų šaliai vienintelei yra atitekę du aukso medaliai. Juos iškovojo Rokas Kostiuškevičius, nugalėjęs 2012-aisiais Marijampolėje surengtą pirmąjį pasaulio čempionatą ir po ketverių metų – trečiąjį. Antrajame, kuris vyko Viši (Prancūzija), jis liko antras.

Tuomet nugalėjo britas Dominikas Barefordas. Šiai šaliai yra atitekę dar du bronzos medaliai. Lietuva ir Jungtinė Karalystė – vienintelės, pasaulio čempionatuose iškovojusios po tris apdovanojimus.

Auksu, be minėtų lietuvio, brito ir olando, kartą buvo apdovanotas Čekijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas