Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 17

Lietuvos atstovei Laimai Janušonytei-Steinhoff – pasaulio sporto žurnalistų pasitikėjimas

Būsimųjų žiemos olimpinių žaidynių sostinėje Sočyje vykstančiame Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) 76-ajame kongrese Laima Janušonytė-Steinhoff trečiadienį perrinkta AIPS viceprezidente dar vienai ketverių metų kadencijai. Balsavime Lietuvos atstovė gavo 80 balsų iš 103 galimų.
Laima Janušonytė--Steinhoff
Laima Janušonytė--Steinhoff / LŽS nuotr.

Ilgametė Lietuvos televizijos žurnalistė ir sporto laidų rengėja L.Janušonytė-Steinhoff, nuo 2004 metų vadovaujanti Lietuvos sporto žurnalistų federacijai (LSŽF), AIPS viceprezidentės pareigas užims jau trečią kadenciją.

Daugiau nei šimto pasaulio šalių sporto žurnalistų organizacijų atstovai teigiamai įvertino ligšiolinę lietuvės veiklą ir išreiškė pasitikėjimą ja.
 
„Savo veiklą vertinu ir kaip atstovavimą Lietuvai, ir kaip pastangas siekti kuo geresnių darbo sąlygų viso pasaulio sporto žurnalistams. Ne visose šalyje situacija yra gera, todėl AIPS deda daug pastangų, kad per sporto žurnalistiką būtų skleidžiamos taikos, bendravimo ir gerovės idėjos. Kita svarbi veikla yra jaunų sporto žurnalistų ugdymas ir mokymas“, – sakė AIPS viceprezidentė, kuriai taip pat teks koordinuoti AIPS moterų komisijos veiklą.
 
L.Janušonytė-Steinhoff jau ne kartą kaip AIPS atstovė dalyvavo įvairiuose seminaruose, dalijosi per 30 darbo metų sukaupta patirtimi.
 
„Visi žinome, kad mažų šalių atstovams nėra paprasta užimti vadovaujančias pareigas tarptautinėse organizacijose – mes negalime pažadėti įspūdingų brangiai kainuojančių renginių, tokių kaip olimpinės žaidynės ar universiados, ir taip parodyti savo reikšmę pasauliui, – sakė L.Janušonytė-Steinhoff. – Tačiau mes galime dalytis savo patirtimi, rodyti savo pastangas, padėti susikalbėti skirtingoms kultūroms ir būti svarbia tarptautinės organizacijos dalimi.“
 
Sočyje vykstančio kongreso rengėjai tiesiogine prasme pakvietė sporto žurnalistus į statybų aikštelę – kongresas vyksta ką tik pastatytame viešbutyje, pro kurio langus matosi vien statybos – statomas olimpinis kaimelis, tiesiami keliai, įrengiamos krantinės. Kitų metų vasarį Sočis bus pasaulio sporto sostinė, bet iki to laiko reikės padaryti dar daugybę darbų. 
 
AIPS kongrese prezidentu vienbalsiai trečiajai kadencijai buvo perrinktas italas Gianni Merlo, išvakarėse atšventęs 66-ąjį gimtadienį. Pirmuoju viceprezidentu be konkurencijos tapo turkas Esatas Yilmaeris.
 
Į keturis AIPS viceprezidentų postus iš pradžių pretendavo net 16 kandidatų, tačiau dalis jų tik siekė pareklamuoti savo šalį ir nesitikėdami laimėti atsiėmė kandidatūras iki balsavimo. Rinkimuose daugiausia balsų gavo Rusijos sporto žurnalistų atstovas Nikolajus Dolgopolovas (93), taip pat buvo išrinkti kinas Zhang'as Haifeng'as (88) ir Mohammedas Al Malki (81) iš Kataro. Buvo išrinkti ir AIPS vykdomojo komiteto nariai, tarp kurių pateko Vengrijos, Rumunijos, Pietų Korėjos, Pakistano, Prancūzijos, Japonijos, Kroatijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Maroko, Kenijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos atstovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas