Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 08

Lietuvos rankininkai užsienyje: G.Babarskas neatsilaikė prieš PSG žvaigždyną

Prieš artėjančias pasaulio čempionato atrankos rungtynes, Lietuvos rinktinės treneriai įdėmiai seka užsienio klubuose rungtyniaujančius Lietuvos rinktinės rankininkus. Stipriausiuose Europoje nacionaliniuose čempionatuose rungtyniaujantiems lietuviams paskutinis turas nebuvo itin sėkmingas. Prieš šį šeštadienį prasidėsiančią Lietuvos rinktinės stovyklą, nemaža dalis legionierių dar žais rungtynes nacionaliniuose čempionatuose.
Gerdas Babarskas
Gerdas Babarskas / „Chambery“ klubo nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Stipriausiame nacionaliniame Europos šalių rankinio čempionate Vokietijos „Bundesliga“ į gilią duobę pateko „N-Lubbecke“ komanda, kurioje rungtyniauja Benas Petreikis. Bundeslygos naujokai svečiuose 22:29 pralaimėjo „Erlangen“ ekipai ir patyrė jau septintą pralaimėjimą iš eilės. B.Petreikis pelnė 2 įvarčius. 16 vietą užimantys „N-Lubbecke“ rankininkai vos vienu tašku lenkia iškritimo zonoje esančius du varžovus. Kovo 10 d. „N-Lubbecke“ namuose priims laipteliu žemiau esančią „Minden“ komandą.

EHF lygų reitinge antrą vietą užimančiame Prancūzijos „StarLigue“ čempionate rungtyniauja du lietuviai. „Chambery“ komanda su Gerdu Babarsku susitiko su vienvaldžiu lyderiu „Paris Saint-Germain“ klubu. Namuose žaidęs „Chambery“ pralaimėjo 27:33. G.Babarskas pelnė 4 įvarčius. PSG ekipą į priekį vedė 8 įvarčius pelnęs vienas geriausių pastarojo dešimtmečio pasaulio rankininkų, olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas danas Mikkelis Hansenas. PSG Prancūzijos lygoje yra iškovoję visas 19 pergalių. „Chambery“ užima 6 vietą.

„Chambery“ klubo nuotr./Gerdas Babarskas
„Chambery“ klubo nuotr./Gerdas Babarskas

Prancūzijos lygoje iš nesėkmių ruožo neišbrenda „Istres“ komanda su Luku Simėnu. „Istres“ namuose 27:32 pralaimėjo „Limoges“ ekipai ir patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės. L.Simėnas pelnė 3 įvarčius. „Istres“ užima 14 vietą ir lenkia tik du varžovus. Kovo 11 d. Prancūzijoje rungtyniaujantys lietuviai sužais 20 turo rungtynes.

Trečioje vietoje reitinge esančiame Ispanijos čempionate pergalių seriją pratęsė Žanas Gabrielius Virbauskas ir Leono „Ademar“ klubas. „Ademar“ rankininkai savo aikštelėje 30:20 sutriuškino „Nava“ ekipą ir iškovojo trečią pergalę iš eilės. Ž.G.Virbauskas prie pergalės pridėjo 2 įvarčius. „Ademar“ turnyrinėje lentelėje aplenkė nugalėtus varžovus ir pakilo į 9 vietą. Kitas rungtynes „Ademar“ žais kovo 13 dieną.

Ketvirtoje Europos reitingo pozicijoje esančiame Vengrijos čempionate Rolandas Bernatonis pelnė 4 įvarčius, tačiau neišgelbėjo „Eger“ komandos nuo pralaimėjimo. „Eger“ namuose 24:27 pralaimėjo „Csurgoi“ ekipai. „Eger“ užima priešpaskutinę 13 vietą. Kitas Vengrijos čempionate rungtynes R.Bernatonis žais kovo 11 dieną.

Islandijos čempionate „Selfoss“ klubas, kurio vartus gina Lietuvos rinktinės vartininkas Vilius Rašimas, susitikimą su „Grotta“ ekipa baigė lygiosiomis 32:32. 12 komandų turnyre „Selfoss“ užima 6 vietą. 3 pozicijoje esantis „Harnarfjordur“ su Gyčiu Šmantausku, išvykoje 27:32 pralaimėjo KA komandai. G.Šmantauskas pelnė 2 įvarčius. Trečiadienį abu lietuvių klubai žais Islandijos taurės turnyro pusfinalių rungtynes. Jeigu lietuvių komandos pateks į sekmadienį vyksiantį finalą, tai labai apsunkintų lietuvių galimybes prisijungti prie rinktinės, kuri jau antradienį išskrenda į Izraelį.

Antrojoje Vokietijos Bundeslygoje iš trijų lietuvių žaidė tik Povilas Babarskas, atstovaujantis „Grosswallstadt“ ekipai. „Grosswallstadt“ susitikimą namuose su Hageno „Eintracht“ baigė lygiosiomis 26:26. Daugiausia gynyboje išnaudojamas P.Babarskas įvarčiais nepasižymėjo.

Dėl traumos antrosios Bundeslygos rungtynes turėjo praleisti praėjusiame ture į simbolinį lygos septynetą išrinktas Mindaugas Dumčius. Lietuvis pasitempė raumenį ir negalėjo padėti „Elbflorenz“ komandai, kuri svečiuose 36:24 nugalėjo Rostoko „Empor“ ekipą. „Paskutinėje treniruotėje prieš rungtynes pasitempiau klubo raumenį. Bet situacija ženkliai gerėja ir jeigu viskas bus gerai, turėčiau žaisti artėjantį sekmadienį“, – rankinis.lt sakė M.Dumčius.

„Coburg“ komandos, kurioje rungtyniauja Lukas Juškėnas, rungtynės buvo nukeltos. Lietuvių komandos antrojoje Bundeslygoje 26 turo rungtynes žais kovo 12 ir 13 dienomis.

Į Lietuvos rinktinės stovyklą rankininkai pradės rinktis kovo 12 d. Vilniuje. Pasaulio čempionato atrankos turnyro atkrintamąsias varžybas su Izraelio rinktine Lietuvos rankininkai žais kovo 16 d. Tel Avive ir kovo 20 d. Alytuje. Į kitą etapą patekusi komanda dėl kelialapio į pasaulio čempionatą kovos su Vengrijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas