Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rankinio lygoje pasikeitė lyderis

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) sužaistos trejos rungtynės. Net dviejuose susitikimuose vyko principiniai derbiai, pasibaigę netikėtais rezultatais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LRF nuotr.

Po šešerių metų pertraukos vėl vyko Dzūkijos derbis. Į LRL grįžusi Varėnos „Ūla“ namuose priėmė Alytaus „Varsą-Stronglasą“. Atkakli dzūkų dvikova tęsėsi iki finalinės sirenos ir jai aidint „Varsa-Stronglasas“ išlygino rezultatą bei išplėšė lygiąsias 38:38.

Nepaisant prarasto pirmo taško, Alytaus komanda tapo LRL lydere. „Varsa-Stronglasas“ turi 7 taškus po 4 rungtynių. Pirmą tašką per 5 rungtynes iškovojusi „Ūla“ lieka paskutinėje aštuntoje vietoje.

Rezultatyviausiai Varėnos ekipos gretose žaidė Ignas Savičius, pelnęs 12 įvarčių, Deivas Eidukonis įmetė 8 įvarčius, Tomas Valentukevičius – 6. Alytaus komandai Andrius Montvilas pelnė 10 įvarčių, Vilius Juozaitis – 8, Arminas Stankūnas – 7, išlyginamąjį įvartį pelnęs Karolis Grigas – 6.

„Tikrai nebuvo taip, kad neįvertinome varžovų. „Ūla“ turi stiprią komandą, ypač gerai jie žaidžia namuose. O mūsų komandą išretino traumos. Dėl to turėjome problemų su rotacija ir reikėjo keisti planus bei taktiką. Bet čia nepasiteisinimas ir mūsų netektys tikrai nesumenkina varžovų pajėgumo. Buvo atkakli kova ir esame patenkinti rezultatu, nes lygiąsias išplėšėme paskutinę sekundę. Tai parodo, kad šis sezonas bus labai intriguojantis ir bet kuri komanda gali nugalėti bet kurią“, – sakė „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius.

Ne kartą besikeitusi pirmaujanti komanda, bekompromisė kova iki finalinės sirenos ir pergalę lėmęs spurtas – taip klostėsi sostinės derbis tarp HC „Vilniaus“ ir čempionės titulą ginančios Vilniaus „Šviesos“.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 11 min. „Šviesos“ persvara buvo keturi įvarčiai 29:25. Tačiau HC „Vilniaus“ rankininkai rungtynių pabaigoje pakilo į lemiamą šturmą ir laimėję atkarpą net 10:2, išplėšė pergalę 35:31.

Nugalėtojus į priekį vedė 12 įvarčių pelnęs Mindaugas Urbonas, 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Vaidas Drevinskas, po 6 įvarčius įmetė Martynas Lapinskas ir Rolandas Bernatonis. „Šviesos“ gretose rezultatyviausiai žaidė 7 įvarčius pelnęs V. Drabavičius, po 6 įvarčius įmetė Tadas Rasakevičius ir Skirmantas Plėta.

„Jeigu nebūtume darę tiek daug klaidų, galbūt būtų buvę lengvesnės rungtynės. Bet džiaugiamės, kad pagaliau iškovojome pergalę. Iki tol visada kažko trūkdavo, ypač vartininkų pagalbos. Prie pergalės prieš čempionus daug prisidėjo naujas komandos vartininkas Ignotas Važinskas. Ir visas kolektyvas gerai žaidė, nesulūžo po klaidų, kai buvo minus keturi. Varžovai irgi kovojo iki galo, bet šįkart laimėjo stipresni“, – teigė HC „Vilniaus“ treneris Kęstutis Lapinskas.

Pirmą pergalę iškovojęs HC „Vilnius“ po 5 rungtynių turi 3 taškus ir pakilo į penktą vietą. Jau trečią iš eilės pralaimėjimą patyrusi „Šviesa“ turi 5 taškus po 6 rungtynių ir išlieka ketvirtoje vietoje.

Pagal iškovotus taškus „Šviesą“ pasivijo LRL naujokai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ rankininkai. „Pieno žvaigždės“ namuose po atkaklios kovos 24:22 įveikė Vilniaus „Amber“.

Antro kėlinio viduryje šeimininkams pavyko atitrūkti 19:14, bet svečiai 56 min. pasivijo ir išlygino rezultatą 21:21. Lemiamu momentu žiūrovų griausmingai palaikomi „Pieno žvaigždžių“ rankininkai sėkmingiau sužaidė rungtynių pabaigą ir išplėšė pergalę.

Nugalėtojams Dovydas Kuodys pelnė 7 įvarčius, ukrainietis Oleksandras Kasai – 5, Benediktas Labutis – 4. „Amber“ komandai Matas Aukštikalnis pelnė 8 įvarčius, Ernestas Stvolas ir baltarusis Antonas Tsitko įmetė po 3 įvarčius.

Tai buvo ir principinė trenerių dvikova. „Amber“ komandą treniruoja vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas, o jo asistentas rinktinėje Gintaras Paškevičius vadovauja „Pieno žvaigždžių“ ekipai.

„Pripažinsiu, pergalė buvo tikrai netikėta. Labai padėjo namų sienos, vaikinų nusiteikimas ir kova iki rungtynių pabaigos. Nors pirmavome nemaža persvara, bet rungtynių pabaigoje varžovai mus pasivijo ir jau atrodė, kad ir pralenks. Prireikė ir sėkmės. Būčiau nenuliūdęs, jeigu rungtynės būtų pasibaigę ir lygiosiomis, nes buvo labai atkakli kova. Tai parodo koks įdomus ir intriguojantis šis sezonas“, – teigė „Pieno žvaigždžių“ treneris G.Paškevičius.

Per 5 rungtynes 5 taškus iškovojusios „Pieno žvaigždės“ pakilo į penktą vietą. Per 3 rungtynes 2 taškus surinkę „Amber“ rankininkai išlieka priešpaskutinėje septintoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas