Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 12 /21:57

Lietuvos rankinio rinktinė skaudžiai pralaimėjo Vengrijoje

Prasidėjo 2024 m. Europos vyrų rankinio čempionato atrankos turnyras. Jame bus išdalinta 20 kelialapių į Vokietijoje vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes. Vietas finaliniame turnyre jau anksčiau užsitikrino čempionato šeimininkė Vokietija bei praėjusių 2022 m. Europos pirmenybių medalininkės Švedija, Ispanija ir Danija.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Vengrijos rankinio federacijos nuotr.

Gintaro Savukyno treniruojama Lietuvos rinktinė dėl kelialapio į Europos čempionatą kovoja 6 grupėje kartu su Vengrijos, Šveicarijos ir Sakartvelo komandomis.

Pirmose rungtynėse Lietuvos rankininkai svečiuose 23:36 (13:20) neprilygo nuolatinei Europos ir pasaulio čempionatų dalyvei Vengrijos rinktinei.

Šeimininkai galingai pradėjo rungtynes ir įpusėjus pirmam kėliniui susikrovė nemenką persvarą 11:4. Lietuviams kišo koją susikurtų progų realizacija, o gynyboje neretai teko žaisti mažumoje, nes tris kartus svečių žaidėjai buvo pašalinti iš aikštelės. 24 min. vengrai įgijo didžiausią 9-ių įvarčių persvarą. Tačiau kėlinio pabaigoje Lietuvos rankininkams pavyko sušvelninti skirtumą iki septynių įvarčių 13:20.

Per pirmą kėlinį vengrai realizavo net 80 proc. savo metimų, tuo tarpu lietuvių atakų efektyvumas buvo tik 57 proc. Vengrijos rinktinės kapitonas, 38-erių metų vartininkas Rolandas Mikleris vien per pirmą kėlinį atrėmė net 8 lietuvių metimus iš 21-o.

Antrame kėlinyje Vengrijos rinktinės kapitoną vartuose pakeitęs Martonas Szekely demonstravo dar didesnį efektyvumą, atrėmė net 13 varžovų metimų iš 24-ių ir neleido lietuviams net pagalvoti apie pergalę.

Nors po pertraukos Lietuvos rankininkai pradėjo žaisti aktyviau ir buvo sumažinę atsilikimą iki 15:21, tačiau netrukus vengrai atstatė buvusią persvarą ir ją nuolat didino. 42 min. šeimininkų pranašumas jau tapo dviženklis ir iki finalinės sirenos dar padidėjo.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė po 5 įvarčius pelnę Aidenas Malašinskas (4 iš 7 m) ir Tadas Rasakevičius, 3 įvarčius įmetė Gerdas Babarskas. Po dukart puolime pasižymėjo Benas Petreikis ir Laurynas Palevičius, po kartą – Povilas Babarskas, Lukas Simėnas, Skirmantas Plėta, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Jovaišas ir Tadas Stankevičius.

Vengrijos rinktinei 5 įvarčius pelnė Matė Lėkai, po 4-is surinko Csaba Leimeteris, Stefanas Sunajko, Zoltanas Szita ir Richardas Bodo.

Kitose 6 grupės rungtynėse Šveicarijos rankininkai namuose tik po atkaklios kovos minimaliu skirtumu 24:23 (15:12) įveikė Sakartvelo rinktinę.

Antrąsias Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes Lietuvos rankininkai žais sekmadienį. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje lietuviai priims Šveicarijos rinktinę.

Į Europos čempionato finalinį etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas