Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 02 /09:06

Lietuvos šaulys Tokijuje pasirodymą baigė: „Atidaviau viską, kas įmanoma“

Vienintelis Lietuvos šaulys Tokijo olimpinėse žaidynėse Karolis Girulis pirmadienio rytą į Asaka šaudyklą sugrįžo su kitu ginklu.

Pirmoje rungtyje – šaudyme iš 10 m atstumo oriniu šautuvu – 34-erių alytiškis užėmė 28-ąją vietą tarp 47 sportininkų.

Šį kartą mūsų sportininkas dalyvavo kulkinio šaudymo šautuvu iš 50 m atstumo rungtyje.

Joje sportininkai šaudo iš trijų padėčių – gulėdami, klūpėdami ir stovėdami. Būtent šios rungties varžybose K.Girulis ir iškovojo olimpinį kelialapį, leidusį jam dalyvauti ir 10 m orinio šautuvo rungtyje.

Lietuvos atstovas su 1681-uoju numeriu pažymėta apranga šaudė 21 aikštelėje ir tradiciškai niekur neskubėjo. Pirmą savo šūvį serbo Nemanja Mirosavljevo auklėtinis paleido tik praėjus daugiau nei dviem minutėms nuo atrankos varžybų pradžios.

Klūpėdamas K.Girulis surinko 385 taškus iš 400 galimų (97, 98, 95, 95), gulėdamas – 393 (99, 99, 98, 97), stovėdamas – 385 (95., 94, 98, 98).

Moderniųjų technologijų fizikos bakalauro ir biofizikos magistro diplomus turintis šaulys iš Lietuvos debiutines olimpines žaidynes baigė su 1163 taškais ir 25 vietoje.

Atrankos varžybose dalyvavo 39 šauliai, aštuoni pajėgiausi pateko į finalą.

„Emocijų labai daug, šilta, karšta, bet jaučiuosi atidavęs viską, kas yra įmanoma. Rezultatas gal ir galėjo būti geresnis, bent dešimt taškų galėjau surinkti daugiau. Buvome tam pasiruošę, bet sąlygos ir mano šiandieninė būklė nebuvo pati geriausia. Turime tokį rezultatą, bet nesu nusivylęs. Visgi klaidų, apie kurias reikėtų pagalvoti, šiek tiek buvo. Reikės viską įvertinti, atsiminti“, – po starto kalbėjo K.Girulis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis Tokijo olimpinėse žaidynėse
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis Tokijo olimpinėse žaidynėse

Šaulys prisipažino, kad labiausiai pasitempti galėjo šaudydamas pirmoje pozicijoje – klūpant.

„Bet vėjas šiandien veikė labai keistai, visiškai kitaip nei pastarosiomis dienomis. Vėjas – gūsingas, jo sužiūrėti beveik neįmanoma, vėliavėlės kryptį pakeisdavo labai greitai. Taigi šūvis būdavo atliekamas ne tuo momentu, kada reikdavo. Šūvių 9,8–9,9 buvo gana daug. Pirmoje padėtyje įsivažiuoti į ritmą buvo sudėtinga, šiek tiek pavargau, jaudulys taip pat padarė savo, pulsas buvo kur kas aukštesnis“, – pasakojo sportininkas.

Po pirmosios dalies K.Girulis priėjo prie savo trenerio ir keletą minučių gana emocingai kalbėjo su juo.

„Kalbėjome apie tą patį vėją, nes tikrai buvo sunku paaiškinti kai kuriuos šūvius. Padarai lyg ir teisingai, matai, kad iššovei centre, vėliavėlės rodo vieną kryptį, o galiausiai šūvis pavyksta visai kitoje pusėje. Tokių šūvių tikrai buvo. Tuo stebėjosi ir treneris. Jo teigimu, kažkokių didelių klaidų nepadariau“, – teigė K.Girulis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis Tokijo olimpinėse žaidynėse
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis Tokijo olimpinėse žaidynėse

Nors Karolis buvo bene lėčiausiai šaudantis olimpinių žaidynių dalyvis, jo teigimu, kovoti su sekundėmis jam tikrai nereikėjo.

„Gerai sekiau ir kontroliavau laiką. Žinojau, koks yra mano tempas, buvau apskaičiavęs kas ir kaip. Streso kovojant su juo nebuvo ir skubėti tikrai nereikėjo. Jau po pirmos padėties įsivertinau, kiek galiu sugaišti gulėdamas ir kokiu tempu reikia šaudyti“, – teigė sportininkas.

Paklaustas apie savo debiutą svarbiausiame sporto renginyje, dzūkas šypsojosi.

„Emocijos pačios geriausios. Esu labai patenkintas, rezultatai yra vidutiniai, gal kiek galėjo būt geriau, bet apskritai labai džiaugiuosi – tai buvo puiki patirtis. Žaidynių emocija yra išskirtinė. Norėtųsi sustartuoti tiek Paryžiuje, tiek dar kitose olimpinėse žaidynėse“, – geros nuotaikos neprarado K.Girulis.

Atrankos varžybas laimėjo Rusijos olimpinio komiteto komandos atstovas Sergejus Kamenskis (1183), aplenkęs kiną Changhongą Zhangą (1183) ir norvegą Joną-Hermanną Heggą (1181).

Įdomu, kad po pirmųjų dviejų padėčių fantastiškai šaudęs (398 ir 400) ir pirmavęs norvegas Henrikas Larsenas visiškai „sudegė“ paskutiniame etape (377) bei liko už finalo ribos – devintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito