Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 29

Lyderio rekordas ir fantastinė pergalė – islandus palaužiusios Lietuvos rinktinės svajonė gyva!

Lietuvos rankininkai kabinasi už galimybės pirmąsyk nuo 1998 metų patekti į Europos rankinio čempionatą. Sužaidusi nuostabų mačą Lietuvos rinktinė ketvirtadienį 29:27 (13:9) palaužė Islandiją ir pakilo į trečią vietą atrankos grupėje.
Rankinis: Lietuva – Islandija
Rankinis: Lietuva – Islandija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Aidenas Malašinskas tapo visų laikų rezultatyviausiu Lietuvos rankinio rinktinės žaidėju.

35-ąjį gimtadienį šventęs rinktinės veteranas ne tik pateko į istorinius metraščius, bet pelnęs 12 įvarčių vedė Lietuvos rinktinę į labai svarbią pergalę.

2022 metų Europos čempionato atrankos 4-oje grupėje lietuviai laimėjo antrą mačą ir pakilo į trečią vietą.

Iš jos įmanoma įšokti į žemyno pirmenybes, kuriose lietuviai nebuvo 23 pastaruosius metus.

Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje sudoroję Islandiją ir atsirevanšavę jai už pralaimėjimą svečiuose (20:36), lietuviai dar žais sekmadienį išvykoje su Portugalija.

Dabar reikia tikėtis ir palankių rezultatų kitose aštuoniose grupėse, iš kurių keturios daugiausiai taškų (prieš 1-2 komandas) surinkusios ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos iškops į Europos čempionatą iš paskos grupės lyderiams.

Vieta Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Tšk.
1. Islandija 5 3 0 2 6
2. Portugalija 4 3 0 1 6
3. Lietuva 5 2 0 3 4
4. Izraelis 4 1 0 3 2

15min fiksavo svarbiausius rungtynių su Islandija momentus ir pateiks trenerių komentarus.

Antrasis kėlinys

60 min. A.Malašinskas kala dvyliktąjį savo įvartį ir triumfuoja – pergalė 29:27!

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rankinis: Lietuva – Islandija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rankinis: Lietuva – Islandija

59 min. Itin svarbiu metu Lietuva apsigynė ir perėmė kamuolį. J.Truchanovičius jau kelia rankas – jis užuodžia pergalę! 28:26.

58 min. Ž.Virbauskas pašalintas, lietuviams reikia atsilaikyti dar dvi minutes. 28:26.

55 min. Mindaugas Urbonas, pasileidęs į greitą ataką, permetė per vartininką, tarsi sustingęs ore! Lietuvių spurtas ir vėl atotrūkis – 27:23.

54 min. Įtampa vis kyla. Labai svarbus Žano Virbausko įvartis – 25:23.

49 min. Nerimo jausmas arenoje – A.Malašinskas šiurkščiai sustabdytas atakoje guli ant grindinio. Pribėgo ir gydytojas, bet po minutės Aidenas pats pakilo. Jis tęsia kovą.

48 min. „Ei, dvylika minučių, reikia kaip nors, kaip nors, vyrai!“, – likusį laiką skaičiavo ir aikštėje saviškius ragino J.Truchanovičius. Persvara liko minimali: 22:21.

43 min. J.Truchanovičius nusikeikia, kryptelėjęs puolime čiurną. Bet sukandęs dantis jis tęsia kovą, nuo atsarginių suolo aidint: „Gynyba, gynyba!“ 20:18.

40 min. A.Malašinskas ir J.Truchanovičius įvarčiais atšaldė islandų komandą. Geros rungtynės mūsų rinktinės lyderiams, tik ar užteks jėgų? Kol kas - 20:16.

34 min. „Pirmyn, pirmyn, gynyba!“, – ragina saviškius A.Malašinskas. geros gynybos reikia, nes Lietuvos persvara tirpsta – 14:12.

Pirmasis kėlinys

30 min. Islandai įsibėgėjo puolime, bet į pertrauką Lietuva žengė įkvėpta vilties – 13:9. Daugiausiai įvarčių lietuviams per pirmąją mačo dalį pelnė rinktinės banginiai: A.Malašinskas (6) ir J.Truchanovičius (4).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aidenas Malasinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aidenas Malasinskas

Islandų lyderis Aronas Palmerssonas iš „Barcelona“ klubo, įmetė 4 įvarčius.

27 min. Islandų gydytojui teko išbėgti į aikštę, kad apžiūrėtų savo komandos žaidėją. Lukas Simėnas kietai stabdė greitą svečių ataką ir nusipelnė dviejų minučių pašalinimo. Bet Lietuva priekyje 12:7.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rankinis: Lietuva – Islandija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rankinis: Lietuva – Islandija

21 min. Lietuvių gynyba šįvakar patikima kaip tvirčiausia uola. O puolime rinktinės lyderiai itin solidūs. 11:4 po dar vieno A.Malašinsko įvarčio.

15min. Žiūrovai, o taip pat A.Malašinskas ploja Giedriui Morkūnui. Lietuvos rinktinės vartininkas atremia dar vieną pavojingą smūgį. Vartininkas – svarbi priežastis, kodėl lietuviai dabar priekyje 7:3.

9 min. Koks užsivedęs Jonas Truchanovičius! Jis rėkia iškėlęs rankas, kai pasiuntė kamuolį į iš savo aikštės pusės į islandų paliktus tuščius vartus. Gera lietuvių pradžia: 5:3.

3 min. Aidenas Malašinskas siunčia kamuolį į islandų vartus! Šiuo metimu, išvedusiu Lietuvą į priekį 2:1, 35 metų rankininkas tapo visų laikų rezultatyviausiu žaidėju. Jam tai – 407-asis įvartis rinktinėje žaidžiant 91 mačą.

2 min. Jonas Truchanovičius pelnė pirmąjį Lietuvos rinktinės įvartį – 1:0.

1 min. Apie šimtas žiūrovų pasveikino Lietuvos rinktinę arenoje. Lietuvos rankinio federacija nepardavinėjo į šias rungtynes, bilietai atiteko žaidėjų artimiesiems ir ištikimiausiems sirgaliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas