Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lygiai pusė šimto: patvirtinta Lietuvos rinktinė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Ketvirtadienį, liepos 11 d., Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas patvirtino 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvausiančių sportininkų sąrašą, praneša LTOK.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Liepos 26-ą dieną prasidėsiančiose vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 50 sportininkų.

„Apvalus pusšimtis – tiek sportininkų garbingai gins Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Ypatingais metais, kai mes minime ir Lietuvos olimpinio judėjimo šimtmetį. Būtent Prancūzijos sostinėje lygiai prieš šimtą metų Lietuva sulaukė savo olimpinio debiuto, tad šie metai mums išties simboliniai.

Suprasti akimirksniu: lietuviai vasaros olimpiadose

  • Atkūrus Nepriklausomybę 50 olimpiečių yra trečias mažiausias skaičius. 1992 m. Barselonoje dalyvavo 47, praėjusioje olimpiadoje Tokijuje – 42 mūsų atletai.
  • 1996 m. Atlanta – 61, 2000 m. Sidnėjus – 61, 2004 m. Atėnai – 59, 2008 m. Pekinas – 71, 2012 m. Londonas – 62, 2016 m. Rio de Žaneiras – 67.

Labai kviečiame visus Lietuvos sirgalius širdingai palaikyti kiekvieną sportininką, nepriklausomai nuo to, kokią vietą užims rezultatų lentelėje. Reikia suprasti, kad vien patekimas į olimpines žaidynes ir dalyvavimas jose – ypatingas pasiekimas, kiekvieno sportininko svajonė. Net ir paskutinė užimta vieta yra verta pagarbos. Vienybė – didžiausias olimpinis laimėjimas ir būtent su tokia žinute žengsime į olimpinį Paryžių“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
LTOK nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

Iš pradžių ryte buvo sušaukta Olimpinių klausimų taryba, kurią sudaro Lietuvos sporto federacijų atstovai. Atskirų sporto šakų komandų ir federacijų vadovai pristatė keliamus lūkesčius sportininkams ir jų sudėtis. Olimpinių klausimų taryba pasiūlytai rinktinės sudėčiai pritarė vienbalsiai.

Lietuvos olimpinė rinktinė oficialiai yra tvirtinama LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje Olimpinių klausimų tarybos teikimu, kuriame 50-ies Lietuvos atstovų komandos sudėčiai buvo pritarta vienbalsiai.

„Paryžiaus olimpinėse žaidynėse pirmą kartą bus lyčių lygybė, mūsų sąraše taip pat beveik pasiekta lyčių lygybė. Turėsime 24 moteris ir 26 vyrus. Taip pat 31-am Lietuvos rinktinės nariui tai bus olimpinis debiutas“, – sakė Misijos vadovas Einius Petkus.

Lietuvos delegaciją Paryžiuje be 50 sportininkų taip pat sudarys 49 treneriai ir aptarnaujančio personalo nariai. Paryžiuje su mūsų rinktine dirbs 11-os medikų komanda iš Lietuvos.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas