Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Marcinkevičiaus kritika D.Gudzinevičiūtei: „Stengiasi atrodyti demokratiškai“

Į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą kandidatuojantis Mantas Marcinkevičius tikina sulaukęs oponentės Dainos Gudzinevičiūtės vadovaujamos organizacijos kvietimo į debatus, bet juose dalyvauti negalės.
Mantas Marcinkevičius ir Daina Gudzinevičiūtė
Mantas Marcinkevičius ir Daina Gudzinevičiūtė / Justinos Apulskės ir Pauliaus Peleckio nuotr.

Iššūkį ketvirtos kadencijos siekiančiai D.Gudzinevičiūtei metęs M.Marcinkevičius išplatintame pranešime spaudai tikina sulaukęs kvietimo į debatus spalio 1 d. LTOK būstinėje Vilniuje.

Kvietimus į šį renginį jau gavo ir Lietuvos žiniasklaidos atstovai, o jame teigiama, kad „artėjant rinkimams, norima suteikti LTOK nariams galimybę užduoti jiems rūpimus klausimus kandidatams į Vykdomojo komiteto narius, į LTOK prezidentus“.

Vis dėlto M.Marcinkevičius tikina renginyje dalyvauti negalėsiąs ir apgailestauja, jog su juo nebuvo suderintas nei debatų laikas, nei lokacija, nei moderatorius.

Kandidatas pasiūlė LTOK keturis jo komandai tinkamus laikus ir išdėstė galimų debatų moderatorių sąrašą. Pateikiame M.Marcinkevičiaus atsiųstą pranešimą (kalbos klaidos – redaguotos).

„Rugsėjo 26 d. kiekvienas LTOK narys sulaukė kvietimo į LTOK prezidento rinkimų debatus, kurių metu kandidatai į prezidento postą pristatys savo programas. Įdomu – kas su kuo debatuos? Jeigu mano patvirtinimo apie dalyvavimą debatuose organizacija nesulaukė, juk kvietimą dalyvauti gavau tą pačią dieną 14:42 val., tokiu pat laiku, kaip ir kiekvienas LTOK narys.

Matomai Daina Gudzinevičiūtė šiuose rinkimuose stengiasi atrodyti demokratiškai, juk faktiškai pakvietimą į debatus gavau, tačiau jos pasirinktu laiku, jai tinkamoje lokacijoje – LTOK būstinėje ir su jos pasirinktu moderatoriumi. Šiuo metu vyksta daug debatų, tačiau dar niekada nėra tekę girdėti, kad jie būtų organizuojami vienai šaliai tinkamomis sąlygomis, sakyčiau, kad tai „puiki taktika“, juk jeigu oponentas negali dalyvauti, gali sakyti, kad tai jo problema – pakvietimą gavo. Ir visai nesvarbu, kad spalio 1 d., kuomet yra organizuojami debatai, būsiu užsienyje.

LTOK atsakėme, kad dalyvauti debatuose negalėsime jų nurodyta data, nurodėme keturis mūsų komandai tinkamus laikus, septynis neutralius moderatorius, iš kurių jų manymu geriausią gali pasirinkti patys bei pasiūlėme debatus organizuoti neutralioje lokacijoje, o nuomos kaštus pasidalinti per pusę. Tikėkimės, kad į tai bus atsižvelgta ir LTOK suteiks vienodas galimybes abiem oponentams dalyvauti rinkimų debatuose.

Ačiū Dievui, kad LTOK bent jau sureagavo į mūsų pateiktą prašymą dėl LTOK Generalinės asamblėjos darbotvarkės pakeitimų ir vietoj iš anksto pasirinktos mandatų komisijos, balsų skaičiavimo komisijos ir sekretoriato, jie bus išrenkami Generalinės asamblėjos metu, taip, kaip ir nurodo LTOK įstatų 43.3. punktas.

Rinkimai artėja, tačiau vertinant dabartinę situaciją ir kaip yra vykdoma komunikacija, apmaudu, tačiau tikėtis skaidrių rinkimų yra pakankamai sudėtinga, kuomet procesai yra vykdomi tik dėl oficialumo, be jokio noro rinkimus įgyvendinti demokratiškai, abiem šalims tinkamomis sąlygomis.

Iš tiesų, būtent dėl to ir siekiu tapti naujuoju LTOK prezidentu. LTOK yra būtinos permainos, kad ji taptų skaidri ir demokratiška organizacija, kurioje taikomos gerosios valdymo praktikos, yra limituojamas kadencijų skaičius, o sprendimai priimami kolegialiai, įtraukiant į diskusiją federacijas, komisijas ir komitetus. Tik tokiu būdu LTOK išties taps skaidria ir demokratiška organizacija.“

LTOK prezidento rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas