Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 16 /08 17 00:31

Istorinė pergalė: M.Paulikienė ir A.Raupelytė iškopė į Europos čempionato pusfinalį

Puikų pasirodymą Nyderlanduose vykstančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate tęsia Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Jos penktadienį sėkmingai įveikė ketvirtfinalio barjerą ir iškopė į pusfinalį.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė / CEV
Temos: 1 Tinklinis

Ketvirtfinalyje lietuvės 2:0 (23:21, 21:13) nugalėjo čekes Barborą Hermannovą ir Marie-Sarą Stochlovą.

Tai yra istorinis pasiekimas Lietuvai: praėjusiais metais M.Paulikienės ir A.Raupelytės užimta penkta vieta iki šiol buvo geriausias lietuvių pasiekimas šio turnyro istorijoje.

Nuo medalių mūsiškėms trūksta vienos pergalės. Pusfinalyje lietuvės susikaus su italėmis Valentina Gottardi ir Marta Menegatti.

Mačas prasidės 14.15 val. Lietuvos laiku.

Aštuntfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės po 47 min. trukusios kovos 2:0 (25:23, 21:18) įveikė austres Doriną Klinger ir Ronją Klinger.

Itin dramatiškai klostėsi pirmasis setas, kuriame austrės turėjo bent keletą progų tašku laimėti setą, bet lietuvės, daugiausiai įspūdingų A.Raupelytės blokų dėka, sugebėjo nepasiduoti ir galiausiai išplėšti pergalingą setą.

Antrajame sete taip pat vyko lygi kova, kol galiausiai sėkmingi lietuvių epizodai leido įgyti apčiuopiamesnį pranašumą, kurį pavyko išsaugoti iki rungtynių pabaigos.

Šiame turnyre M.Paulikienė ir A.Raupelytė seseris Klinger įveikė antrą sykį. Grupėje mūsiškės pasiekė pergalę po trijų setų kovos. Beje. Dorina ir Ronja Klinger aštuntfinalyje eliminavo kitą Lietuvos porą – Ievą Vasiliauskaitę ir Ievą Dumbauskaitę.

Vyrų turnyre Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas užėmė devintąją vietą. Tai – aukščiausia lietuvių pozicija vyrų varžybose per visą istoriją.

Aštuntfinalyje mūsiškiai 0-2 (14:21, 23:25) pralaimėjo norvegams Hendrikui Moliui ir Mathiasui Berntsenui.

Lietuviai nerado savo žaidimo pirmajame sete, bet antrajame vos nesukūrė stebuklo. Atsilikinėdami 17:20, lietuviai porą sykių pademonstravo pasiaukojantį žaidimą ir sugebėjo pelnyti efektingus taškus, galiausiai išlygindami rezultatą. Visgi prasitęsusiame sete sėkmė lydėjo norvegus.

Už devintą vietą P. Stankevičiui ir A. Knašui atiteko 460 pasaulio reitingo taškų.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. JAV dolerių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas