Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 27

Metų sporto skandalai: neįsižiebęs Tokijas, D.Maskoliūno krachas, LFF naftalinas ir strėlės A.Pukeliui iš miegamojo

Koronaviruso randu į istoriją įeisiantys 2020-ieji įžūliai pakeitė nusistovėjusią tvarką. Tai buvo laikas, kai laužytos šimtmečiais kurtos tradicijos, griaunami ir iš naujo perbraižomi svarbiausių pasaulio sporto varžybų tvarkaraščiai, o atletai didžiausią dėmesį skyrė ne prakaito liejimui ir kovai su metrais ar sekundėmis, bet vadavosi iš COVID-19 gniaužtų. Baigiantis metams 15min prisimena 2020-uosius ir didžiausius per šį laikotarpį nutikusius skandalus ir nesusipratimus Lietuvos ir sporto pasaulyje.
2020-ųjų skandalai
2020-ųjų skandalai / 15min koliažas

Nesuliepsnojo olimpinė ugnis

Nors kvėpavimo takų ligą COVID-19 sukeliantis virusas SARS-CoV-2 Kinijos Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane pradėjo plisti dar 2019-ųjų gruodį, pasitikdami 2020-uosius niekas net negalėjo įsivaizduoti, kaip viskas smarkiai pasikeis.

To nenujautė ir sporto pasaulis, nors pavasario pradžioje labai neramiai stebėjo sparčiai augančius mirčių stulpelius. Visi puikiai suvokė, kad svarbiausiam metų sporto įvykiui – olimpinėms žaidynės Tokijuje – iškilo didžiulė grėsmė, bet Tarptautinis olimpinis komitetas priimti sprendimą vis delsė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas