Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Michaeliui Schumacheriui bus atlikta dar viena operacija

Prieš šešerius su puse metų sunkią galvos traumą patyrusiam legendiniam „Formulės 1“ lenktynininkui Michaeliui Schumacheriui bus atlikta dar viena operacija, praneša Italijos žiniasklaida.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Scanpix“ nuotr.

„Contro Copertina“ teigimu, 51-erių vokiečiui bus atlikta kamieninių ląstelių transplantacijos operacija.

Jos metu bus bandoma atnaujinti M.Schumacherio nervų sistemą.

Operaciją atliks dr. Philippe'as Menasche'as, laikomas ląstelių chirurgijos pionieriumi. Tas pats specialistas buvo atsakingas ir už praėjusią M.Schumacherio operaciją, kuri buvo atlikta pernai.

P.Menasche'o kolega dr. Nicola Acciari teigė, kad septynis kartus pasaulio čempionu tapęs lenktynininkas dėl fizinio aktyvumo trūkumo kenčia nuo raumenų atrofijos ir osteoporozės.

„Per pastaruosius 20 metų mokslas padarė milžinišką pažangą kamieninių ląstelių srityje. Vis dėlto tai nekeičia fakto, kad apie žmogaus smegenis vis dar žinome labai nedaug. Negalime pasakyti, kokie bus gydymo rezultatai“, – sakė N.Acciari.

Anksčiau šiemet kalbėdamas su tuo pačiu italų leidiniu jis aiškino, kad Vokietijos autosporto legenda dabar jau neatrodo taip, kaip kadaise.

„Turime įsivaizduoti visiškai kitokį žmogų, nei tą, kurį atsimename iš trasos. Jo organinė, raumeninė ir griaučių struktūra yra gerokai pakitusi ir pablogėjusi ir visa tai nutiko dėl smegenų traumos, kurią jis patyrė“, – aiškino italas.

Lemtingą traumą slidinėdamas M.Schumacheris patyrė 2013 m. gruodžio 29-ąją Prancūzijos Alpėse. Nuo pat tada lenktynininko artimieji slėpė jo tikslią sveikatos būklę, nors viena aišku – visus šiuos šešerius su puse metų F1 ikona jau nepriminė to gyvybingo pasaulio čempiono, kokiu kadaise jis buvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai