Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne tą kortą pasirinkusi O.Baleišytė krimtosi: „Žaidžiame pokerį su dviračiais“

25-erių panevėžietė Olivija Baleišytė pagerino Tokijo olimpinių žaidynių rezultatą, tačiau treko dviratininkei po finišo kaupėsi ašaros.

Paskutinė iš lietuvių Paryžiuje pasirodžiusi sportininkė sunkiausioje treko dviračių rungtyje – daugiakovėje (arba omniume) – užėmė 11 vietą.

„Svajojom ir žinojom su treneriu, kad esu verta dešimtuko, – atsiduso su dviračiu į interviu zoną atriedėjusi O.Baleišytė. – Liūdna, kad nepavyko. Dabar norisi verkti, bet praeis savaitė ir, manau, suprasiu, kad sudėtingiausioje ištvermės rungtyje esu 11-a pasaulyje. Reikia laiko.“

„Labiausiai gaila, kad nepasisekė mano sėkmingiausioje rungtyje – eliminavime. Iškritau labai anksti, trylikta. Jeigu ten būčiau dešimtuke, turbūt ir bendroje lentelėje būčiau į jį patekusi“, – apgailestavo atletė.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė

Iš viso į medalių gaudynes daugiakovėje sekmadienį leidosi 22 treko dviratininkės, o po sėkmingo starto skratče mūsiškė įsitaisė 7-oje pozicijoje su 28 taškais.

„Tam treniravomės. Jungėme labai didelę pavarą. Treneris labai tikėjo ir sakė, kad reikia pirmą rungtį įveikti labai gerai, tuomet jeigu ir krisiu reitinge, tai krisiu po truputį. Skratčas, iš tikrųjų, yra viena iš stipriųjų mano rungčių. Galėjo, tiesą sakant, būti ir dar šiek tiek geriau“, – taktiniais sumanymais dalijosi treko dviratininkė.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė ir treneris Dmitrijus Leopoldas
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė ir treneris Dmitrijus Leopoldas

Tempo lenktynėse O.Baleišytė laikėsi su pagrindine grupe ir finišavo 14-a, uždirbdama tiek pat taškų. Su 42-iem taškais ji liko dešimtuke.

Deja, bet viltingai prasidėjusi eliminavimo rungtis – O.Baleišytės arkliukas – baigėsi 13-oje pozicijoje.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė moja ranka teisėjams
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė moja ranka teisėjams

O.Baleišytė skėsčiojo rankomis, bandydama parodyti, kad varžovė išvažiavo iš treko, tačiau teisėjai nuomonės nekeitė. Bendroje įskaitoje mūsiškė nukrito į 12-ą.

„Man atrodė, kad belgė pralindo per žydrą liniją. Jeigu užvažiuoji bent krašteliu, tave turi nuimti. Pakartojimo nemačiau, bet... Apskritai visą savaitę treko varžybose labai daug nesusipratimų su teisėjų nuosprendžiais. Atrodo, kad jie žiūri vienų šalių naudai. Bet nežinau, gal belgė ir neužvažiavo ant tos žydros linijos?“ – svarstė O.Baleišytė.

Atsigriebti liko paskutinė rungtis – taškų lenktynės. Panevėžietė pasirinko taktiką laikytis paskui britę Neah Evans, tačiau iškovotų 22 taškų pakilti aukštyn užteko tik per 1 poziciją.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivijos Baleišytės emocijos po finišo
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivijos Baleišytės emocijos po finišo

„Žinojau, kad ji – labai stipri, o bendroje lentelėje buvo žemai, todėl tikrai lenks grupę ratu, už ką duodami 20 taškų. Tas pats buvo ir su prancūze. Apskritai, omniume reikia būti labai gudriai. Čia laimi nebūtinai stipresnė. Žaidžiame pokerį su dviračiais. Renkiesi kažkurią kortą. Turbūt reikėjo pasirinkti prancūzę, nes ji du kartus lenkė pagrindinę grupę ratu ir labai lengvai, o mes su brite – tik sykį ir labai ilgai malėmės“, – aiškino O.Baleišytė, po finišo puolusi į mamos ir širdies draugo glėbį šalia tribūnų.

„Mama sako: „Ko tu verki? Šaunuolė, puikus rezultatas, neliūdėk“. O man tiesiog labai liūdna to dešimtuko, dešimtuko... – pakartojo lietuvė. – Bet labai smagu, kad atvažiavo ir gražiais marškinėliais pasipuošė.“

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivijos Baleišytės palaikymo komanda
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivijos Baleišytės palaikymo komanda

Ant trispalvėmis išpuoštų marškinėlių priekyje buvo parašyta „Dabar“, o nugaroje – „Olivija“.

„Tas žodis „Dabar“ yra trenerio sumanymas. Labai paprastas, bet su gilia mintimi. Kad „Dabar“, arba galbūt niekada. Na, nebent po ketverių metų Los Andžele“, – atskleidė pajėgiausia Lietuvos treko dviratininkė.

Galutinėje įskaitoje O.Baleišytei atiteko 11 vieta.

Prieš trejus metus Tokijuje, kai į žaidynes buvo pakviesta likus vos savaitei iki starto, panevėžietė tuomet užėmė 17 poziciją.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Olivija Baleišytė

„Pamenu, Tokijuje irgi startavau paskutinę dieną. Tada net ir kaimelyje negyvenau, nespėjau ir į uždarymą. Dabar bandysiu sudalyvauti, jeigu spėsiu“, – atviravo sportininkė, dar nežinojusi, kad netrukus dar teks atlikti ir privalomą dopingo testą.

Olimpiada O.Baleišytei baigėsi, bet sezonas – dar ne.

„Dabar savaitę pailsėsiu, bet tik tiek, nes kitas didysis šių metų tikslas – pasaulio čempionatas, kuris vyks spalį. Labai noriu sėkmingai jame pasirodyti. Ten pedalus minsiu skratče, eliminavime ir omniume. Turėsiu tris šansus“, – pokalbį užbaigė paskutinė Paryžiuje pasirodžiusi Lietuvos sportininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas