Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08

„Ne visi rusai blogi“ – ukrainiečiai išsižada savo pasaulio šachmatų čempionių

Ukrainos šachmatų didmeistrės, pasaulio čempionės seserys Anna ir Marija Muzičuk bus pašalintos iš Lvivo šachmatų federacijos (LOChF).
Anna Muzičuk
Anna Muzičuk / „Instagram“ nuotr.

Nusisukti nuo savo žvaigždžių ukrainiečiai nusprendė po to, kai šios nepasirašė Tarptautinei šachmatų federacijai (FIDE) adresuoto laiško, reikalaujančio pašalinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus iš visų tarptautinių varžybų, praneša UNIAN.

FIDE, vadovaujama ruso Arkadijaus Dvorkovičiaus, yra viena iš nedaugelio tarptautinių sporto organizacijų, leidžiančių rusams ir baltarusiams toliau varžytis su neutralia vėliava.

„Jos nepasirašė mūsų laiško. Seserys Muzičuk sako, kad „ne viskas taip paprasta“ ir „ne visi rusai yra blogi“. Mums keista dėl tokios jų pozicijos. Mūsų šalyje vyksta karas ir mums reikia tvirtos pozicijos prieš agresorių. Pradėjome seserų Muzičuk pašalinimo iš federacijos procedūrą“, – pranešė LOChF.

UNIAN praneša, kad didinti spaudimą FIDE organizacijai ukrainiečiai ėmėsi po siaubingų civilių žudynių, įvykdytų Rusijos karių Irpinėje, Bučoje ir Hostomelyje. Rusijos, su Baltarusijos pagalba, pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi antrą mėnesį.

A.Muzičuk yra triskart pasaulio čempionė (dukart blizo ir sykį greitųjų šachmatų rungtyje), o M.Muzičuk pasaulio ir Europos čempione yra tapusi kartu su Ukrainos moterų rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas