Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 27 /13:11

Netektis: mirė vienas pasaulio šaškių grandų, sporto didmeistris A.Norvaišas

Lietuvos šaškių federacijoje – netektis. Birželio 24 d. mirė vienas stipriausių pasaulio šaškių sporto grandų, tarptautinis didmeistris 59 metų Arūnas Norvaišas.
Arūnas Norvaišas
Arūnas Norvaišas / Nuotr. iš Lietuvos šaškių federacijos paskyros „Facebook“

„Kartu su juo iškeliavo visa šaškių era, mūsų sporto bendruomenės dalis. Pirmą kartą čempionu jis tapo dar 1985 metais, – rašė Lietuvos šaškių federacijos vadovas Romutis Paškauskas. – Vėliau ne sykį jis triumfavo ir pasaulio bei Europos čempionatuose. Na o svarbiausia – Arūnas dalinosi patirtimi su jaunaisiais Lietuvos šaškininkais.

Tai milžiniškas praradimas mūsų sporto bendruomenei. Ir nors tokia netektis paradoksaliai priartina žmogaus gyvenimą iškylančiuose prisiminimuose, vis dėlto dar nėra taip paprasta kalbėti būtuoju laiku. Nes Arūnas buvo džiaugsmo, neįtikėtinai skvarbaus proto ir šviesos žmogus. Tad jo atminimas lieka stipresnis už mirtį.

Todėl, kaip Lietuvos šaškių federacijos prezidentas, noriu išreikšti nuoširdžiausią užuojautą Arūno Norvaišo artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms.

Gedime drauge.“

Lietuvos šaškių federacijos užuojautoje rašoma, kad didmeistrį Arūną Norvaišą (1963.10.15–2023.06.24) daugelis šaškių gerbėjų pažinojo kaip vieną geriausių paprastųjų šaškių žaidėjų pasaulyje.

„Arūnas ne tik daugkartinis Lietuvos paprastųjų šaškių čempionatų nugalėtojas bei prizininkas, bet ir Tarybų Sąjungos paprastųjų šaškių čempionas (1985), pasaulio bei Europos paprastųjų šaškių čempionatų nugalėtojas bei įvairių pasaulio taurių, tarptautinių turnyrų laimėtojas“, – rašoma federacijos užuojautoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas