Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Nuo šeštadienio – sportas be žiūrovų

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui nuo šeštadienio šalyje įvesti visuotinį karantiną. Tai reiškia, kad jau netrukus ims galioti žiūrovų draudimas visuose sporto renginiuose.
Krepšinio sirgaliai rungtynėse prieš Belgrado „Crvena Zvezda“
Krepšinio sirgaliai rungtynėse prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po to, kai praėjusią savaitę buvo sugriežtinti apribojimai, į krepšinio, futbolo ar kitų sporto šakų rungtynes ar varžybas uždaroje patalpoje galėjo susirinkti 300, o atviroje – 400 žiūrovų.

Vis dėlto nuo šeštadienio tribūnos bet kuriame sporte turės likti tuščios.

„Draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse viešose vietose organizuojami komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai ar kiti tam tikrą laiką trunkantys organizuoti žmonių susibūrimai viešojoje vietoje iš anksto nustatytu laiku.

Išimtys taikomos aukšto meistriškumo sporto varžyboms be žiūrovų, laidotuvėms, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 10 asmenų“, – vardijama Vyriausybės nutarime.

Bene paskutinis kartas, kai sirgaliai dar galės stebėti sportą gyvai, bus penktadienį Kaune vyksiantis Eurolygos mačas tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ klubų. Per jį „Žalgirio“ arenoje galės apsilankyti iki 300 žiūrovų.

Draudimas galios mažiausiai tris savaites, iki lapkričio 29-osios. Per šį laiką „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes namuose, Panevėžio „Lietkabelis“ turėtų savo arenoje žaisti Europos taurės susitikimą, taip pat įvyks Europos krepšinio čempionato atrankos varžybos Vilniuje ir, jeigu pagerės situacija Suvalkijos klube, bus sužaistas lemiamas A lygos mačas dėl aukso tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas