Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 09

Nusivylimas Lietuvos atletėms: 6 vyrai Europos čempionate, 3 moterys – namie

Trys Lietuvos sportininkės rengėsi startuoti šiuo metu Gruzijoje vykstančiose sunkiosios atletikos Europos pirmenybėse, bet dėl apmaudžios klaidos liko namie.
Rebeka Koha.
Europos čempionė iš Latvijos Rebeka Koha. / „Scanpix“ nuotr.

Europos sunkiosios atletikos čempionatas Batumyje prasidėjo moterų varžybomis, latvė Rebeka Koha jau iškovojo aukso medalį, bet trys ten turėjusios startuoti Lietuvos atletės pirmenybes stebi per televizorių namie.

„Buvo planuota, kad čempionate dalyvaus ir trys Lietuvos moterys – Lijana Jakaitė (iki 71 kg), Gintarė Bražaitė (iki 71 kg) ir Indrė Didžklapytė (per 87 kg), tačiau dėl pasikeitusių ADAMS (antidopingo administravimo ir valdymo sistema) taisyklių keletą dienų pavėluota užpildyti anketas ir joms dalyvauti nebeleista“, – teigiama Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos pranešime.

„Scanpix“ nuotr./Batumyje prasidėjo Europos sunkiosios atletikos čempionatas.
„Scanpix“ nuotr./Batumyje prasidėjo Europos sunkiosios atletikos čempionatas.

Techninė klaida nuvylė atletes, tarp jų L.Jakaitę iš Gargždų.

20-metė sportininkė turi ambicijų įveikti olimpinę atranką. Dėl savo tikslų šių metų pradžioje ji atsisakė darbo, kad galėtų susitelkti į sportą ir studijas.

Nors rezultatai žymiai pagerėjo, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento ir rinktinės trenerio Bronislovo Vyšniausko skambutis nuliūdino – ji neišgirdo atsiprašymo, tik paaiškinimą, kad dokumentai turėjo būti užpildyti likus trims mėnesiams iki čempionato, bet tai padaryta trimis dienomis per vėlai.

„Planai liko sujaukti, treniruočių ciklas – išderintas, bet dar sunkiau psichologiškai, – portalui 15min komentavo L.Jakaitė. – Iš pradžių labai supykau, paskui liko nusivylimas.“

Atletė teigė, buvusi gerai pasirengusi savo pirmajam Europos čempionatui. Ji buvo rami dėl Klaipėdos rajono savivaldybės skirtos paramos tarptautinėms varžyboms, nes federacija apmoka ne visų savo sportininkų startus.

Keisčiausia, kad visi šeši Lietuvos sunkiaatlečiai vyrai Europos čempionatui įregistruoti ir netrukus kels štangas Gruzijoje.

Bet trys pirmenybėms besiruošusios moterys liko namie.

„Dauguma vyrų ir jų trenerių gyvena ir treniruojasi sunkiosios atletikos centre Klaipėdoje, o mes treniruojamės savo miestuose. Gal todėl taip ir įvyko“, – svarstė L.Jakaitė.

Ji toliau ruošis Europos jaunimo (iki 23 metų) pirmenybėms Moldovoje ir ieškos kitų varžybų, kad galėtų įvykdyti olimpinį normatyvą. Anot atletės, svarbių startų per metus būna nedaug, o varžybos Lietuvoje nėra tokio lygio, kad joms būtų planuojamas sportinės formos pikas.

„Rugsėjo mėnesio pabaigoje Tailande vyks pasaulio čempionatas. Tikimės, kad čia jos dalyvaus ir gerai pasirodys“, – lsaf.lt kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris B.Vyšniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronislovas Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronislovas Vyšniauskas

Gruzijoje nuo balandžio 11 dienos startuos šeši jo vyrai, tarp kurių nebus visų laikų labiausiai tituluoto Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio – 2016 metų olimpiniam prizininkui skirta aštuonerių metų diskvalifikacija dėl antrojo teigiamo dopingo testo.

Tarp Europos čempionate startuosiančių Lietuvos atletų vienintelis anksčiau ant tokio rango varžybų pakylos yra lipęs Žygimantas Stanulis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą.

Tiesa, tris Europos pirmenybių sidabro medalius 2013, 2016 ir 2018 metais iškovojęs 26 metų atletas šįkart varžysis ne sau įprastoje iki 94 kg svorio kategorijoje, o sunkesnėje – iki 102 kg.

„Geriausių rezultatų tikimės iš Žygimanto Stanulio ir Arno Šidiškio. Norėtume, kad jie abu patektų į geriausiųjų dešimtukus, – sunkiosios atletikos federacijos puslapyje lsaf.lt sakė B.Vyšniauskas. – Sergejus Lichovojus ir daugkartinis Europos čempionas Ž.Stanulis varžybose dalyvaus po traumų, tad nėra geriausios savo sportinės formos. Irmantas Kačinskas gali kovoti dėl 12–16 vietų, S.Lichovojus – dėl 8–16 vietų, Laurynas Antanaitis ir Tomas Li-čin-chai turėtų patekti į šešioliktukus. Jei tai pavyktų, būtų gana sėkmingi startai. Mes šiose varžybose labai didelių tikslų sau nekeliame, mums svarbu jose dalyvauti dėl olimpinės įskaitos.“

Lietuvių startai:
Irmantas Kačinskas – balandžio 11 d. 09:15 val.
Tomas Li-čin-chai – balandžio 11 d. 11:15 val.
Žygimantas Stanulis – balandžio 11 d. 21:30 val.
Arnas Šidiškis – balandžio 11 d. 21:30 val.
Sergejus Lichovojus – balandžio 12 d. 07:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas