Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 13

„NY Times“: Tokijo olimpiada buvo keista? Palaukite Pekino!

Nuo biologinio pavojaus saugančiais kostiumais vilkintys sargai, pasirengę nieko neišleisti. Sportininkai, duodantys interviu iš už plastikinių sienų ir kalbantys per mikrofonus. Visą dieną po pažastimi nešiojami termometrai su mažyčiais siųstuvėliais, kurie pasiunčia signalą, jei kas nors pradeda karščiuoti. Likus vos pusmečiui iki Pekino žiemos olimpinių žaidynių, Kinijos valdžia skrupulingai planuoja griežtas atsargumo priemones, apsaugosiančias nuo COVID-19.

Prognozuojama, kad 2022 metų žiemos olimpinės žaidynės bus gerokai kruopštesnės už tas, kurios buvo taikomos neseniai pasibaigusiose Tokijo žaidynėse – po jų pranešta apie daugiau nei 400 užsikrėtimo atvejų.

Kinija aiškiai nurodė, kad viruso suvaldymas yra pagrindinis jos prioritetas. Liepos 30 dieną, Tokijuje atvejų skaičiui augant, Pekino žaidynių organizatoriai paskelbė apie planus pertvarkyti savo 39 olimpinėms rungtims skirtas vietas. Dabar darbininkai dalija koridorius išilgai ir įrenginėja naujus tualetus bei pertvarko kitas erdves.

Erdvių išdėstymo ir plano pakeitimai turėtų užtikrinti, kad sportininkai praktiškai nekontaktuos su teisėjais, žiūrovais ar žurnalistais – grupėmis, kurios taip pat bus laikomos atskirai. Šių priemonių tikslas yra sumažinti kryžminės infekcijos riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant