Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orientavimosi sporto kalnų dviračiais pasaulio čempionatas prasidėjo lietuvių medaliais

Pirmadienį Bulgarijoje prasidėjo pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kurį Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinė pradėjo įspūdingai, iškovodama net du medalius.
Gabrielė Andrašiūnienė
Gabrielė Andrašiūnienė / Orienteering.lt nuotr.

Puikiai pasirodė tituluočiausia Lietuvos orientacininkė Gabrielė Andrašiūnienė, kuri moterų grupėje, sprinto trasose, parodė vienodą laiką kartu su Nikoline Splittorff iš Danijos bei iškovojo bronzos medalius, rašoma pranešime spaudai.

9,3 km trasą su 16 kontrolinių punktų lietuvaitė įveikė per 21 min. 46 sek. ir tik 12 sek. nusileido čempione tapusiai Suomijos sportininkei Ruskai Saarelai.

Sidabro medalį laimėjo Čekijos sportininkė Martina Tichovska. Verta paminėti, kad stovyklos metu prieš mėnesį G.Andrašiūnienė susilaužė ranką, tačiau tai nesutrukdė pasiekti puikaus rezultato.

Orienteering.lt nuotr./Gabrielė Andrašiūnienė
Orienteering.lt nuotr./Gabrielė Andrašiūnienė

„Dar vienas medalis į pasaulio čempionatų kolekciją. Šiek tiek netikėtai, bet labai smagu, nes sprinto trasa nėra mano stipriausia pusė. Gera čempionato pradžia nuteikia optimistiškai, lieka išlaikyti gerą sportinę formą visą savaitę ir galbūt dar pavyks nudžiuginti ne vienu medaliu“, – po finišo savo pasirodymą komentavo G.Andrašiūnienė.

Pirmą asmeninį medalį savo karjeroje pasaulio čempionate iškovojo Jonas Maišelis, kuris vyrų elito grupėje užėmė antrąją vietą.

10,8 km trasą su 17 kontrolinių punktų J.Maišelis įveikė per 20 min. 36 sek. ir tik 12 sek. nusileido aukso medalio laimėtojui iš Čekijos Janui Hasekui.

Bronza džiaugėsi kitas Čekijos sportininkas Vojtechas Ludvikas.

Orienteering.lt nuotr./Jonas Maišelis
Orienteering.lt nuotr./Jonas Maišelis

„Galėjau laimėti. Įspūdžiai geri, džiaugiuosi medaliu. Tai buvo mano trasa, jau prieš dvejus metus žinojau, kur vyks varžybos ir tikėjausi, kad galiu parodyti gerą rezultatą“, – po sprinto varžybų pasiektu rezultatu džiaugėsi pirmąjį asmeninį medalį savo karjeroje iškovojęs J.Maišelis.

Trečiadienį pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate vyks bendro starto varžybos. Per visą savaitę Lietuvos rinktinės sportininkų iš visos dar laukia lenktynės dėl 4 medalių komplektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas