Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 17

Paaiškėjo pirmieji paplūdimio tinklininkų varžovai kovoje dėl olimpinių kelialapių

Trečiadienį buvo ištraukti CEV paplūdimio tinklinio Kontinentinės taurės finalinio turnyro burtai. Hagoje (Nyderlandai) vyksiančiame turnyre bus kovojama dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes, o jame varžysis Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės.
Lietuvos paplūdimio tinklininkės
Lietuvos paplūdimio tinklininkės / FIVB nuotr.

Moterų turnyro aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Graikijos atstovėmis. Sėkmės atveju, ketvirtfinalyje lauktų Lenkijos ir Čekijos poros nugalėtojos.

„Graikijos rinktinė yra pajėgi, bet viena komanda joje yra silpnesnė, kita – stipresnė. Pas moteris viskas spręsis varžybų dieną. Didelio lygių skirtumo čia nėra ir su visomis komandomis galima kovoti“, – sakė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

Kitos moterų turnyro aštuntfinalio poros: Nyderlandai – Estija, Ispanija – Suomija, Prancūzija – Norvegija, Slovėnija – Austrija, Italija – Ukraina, Kipras – Rusija.

Lietuvos moterų rinktinei atstovaus Ievos Dumbauskaitės ir Gerdos Grudzinskaitės bei Monikos Paulikienės ir Urtės Andriukaitytės duetai.

Vyrų turnyre Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje žais su pajėgia Vokietijos komanda. Nugalėtojai ketvirtfinalyje žaistų arba su čekais, arba su ispanais.

„Vyrams teko viena iš trijų stipriausių turnyro komandų. Manau, kad „Top-3“ yra Vokietija, Nyderlandai ir Latvija. Iš esmės čia yra toks turnyras, kad norint patekti į olimpines žaidynes, reikia laimėti ketverias rungtynes, todėl priešininkai, savaime aišku, bus stiprūs ir nelabai didelis skirtumas, ar su jais teks susitikti pirmame rate, ar trečiajame“, – kalbėjo M. Vasiliauskas.

Kitos vyrų turnyro aštuntfinalio poros: Nyderlandai – Estija, Belgija – Ukraina, Latvija – Baltarusija, Prancūzija – Turkija, Slovėnija – Austrija, Serbija – Šveicarija.

Lietuvos vyrų rinktinei atstovaus Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius bei Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Finalinis CEV Kontinentinės taurės etapas Hagoje vyks birželio 23-26 dienomis. Pirmąją dieną vyks aštuntfinaliai, antrąją – ketvirtfinaliai, trečiąją – pusfinaliai, o birželio 26 dieną paaiškės turnyro čempionai bei olimpinių kelialapių laimėtojai.

Šiame turnyre nedalyvaus paplūdimio tinklininkai, kurie jau yra užsitikrinę vietas olimpinėse žaidynėse. Tarp tokių jau yra 10 moterų ir 12 vyrų ekipų iš Europos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito