Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 02

Pamatykite: išpildžius svajonę – Lietuvos rankininkų šėlsmas rūbinėje

Lietuvos rankininkai pagaliau įgyvendino savo svajonę. Nors ir pralaimėjo Portugalijai, lietuviai pateko į Europos čempionatą. O po ilgo ir kankinančio 24 metus trukusio laukimo atėjo laikas švęsti.
Rankinis: Lietuva – Islandija
Lietuvos rankininkai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Jau anksčiau kelialapį į Europos čempionatą užsitikrinę portugalai turėjo kruptelėti, kai ėmė griaudėti Senhora da Horos arenos sienos.

Ką tik iškovoję pergalę prieš Lietuvą 30:25, portugalai turėjo išgirsti galingą riaumojimą, atsklidusį iš lietuvių rankininkų rūbinės.

Tai buvo džiaugsmo šūksniai – nors ir pralaimėjo, Lietuvos rinktinės žaidėjai sulaukė palankių rezultatų kitose Europos arenose ir po beveik ketvirčio amžiaus prasibrovė į žemyno pirmenybes, kitų metų sausį vyksiančias Vengrijoje ir Slovakijoje.

„Mes nusipelnėme švęsti!“ – tokia žinute feisbuke pasidalino Lietuvos rankinio federacijos puslapis, pridėjęs lietuvaičių šventimo persirengimo kambaryje akimirkas.

Jose – griausmingai keliolikos vyrų giedami Marijaus Mikutavičiaus „Trys milijonai“ su juoko intarpais.

15min primena, kad Lietuvos rinktinė pastarąjį ir vienintelį sykį Europos čempionate Lietuvos rinktinė žaidė dar 1998 metais, kai užėmė devintąją vietą.

Į 2022 m. pirmenybes lietuviai prasibrovė tapę viena iš keturių geriausių trečiąsias vietas atrankos grupėse užėmusių komandų.

Ypač svarbi lietuviams buvo pergalė praėjusį ketvirtadienį, kai Vilniuje Mindaugo Andriuškos auklėtiniai 29:27 įveikė pajėgią Islandijos rinktinę ir padėjo pamatus ilgai lauktam triumfui.

Žemyno pirmenybės Vengrijoje ir Slovakijoje vyks 2022 m. sausio 13-30 dienomis, o jose dalyvaus 24 komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento