Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 17

Paplūdimio tinklininkės sukūrė stebuklą Miunchene, kitos spirgino olimpinę čempionę

Du mačai, du dramatiški tretieji setai ir du skausmingi pralaimėjimai. Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionių Erikos Kliokmanaitės ir Monikos Paulikienės žygis Europos čempionate Miunchene baigėsi, bet jį pratęs stebuklingai išgyvenusios Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė.
Gerda Grudzinskaitė ir Ieva Dumbauskaitė
Gerda Grudzinskaitė ir Ieva Dumbauskaitė / CEV nuotr.

Vakar taip pat suklupusios I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė trečiadienį atsidūrė ant prarajos krašto, kai po pralaimėto pirmojo seto antrajame atsiliko 18:20. Ukrainietes Dianą Luniną ir Valentiną Davidovą nuo pergalės skyrė vos taškas, bet keturis iš eilės tada laimėjo lietuvės.

Perėmusios iniciatyvą jos galiausiai išplėšė pergalę ir trečiajame – 2-1 (19:21, 22:20, 15:13), taip nugvelbdamos paskutinį bilietą į atkrintamąsias. Jose mūsiškių varžovės paaiškės vėliau.

Tuo metu E.Kliokmanaitei ir M.Paulikienei išgyvenimo kovoje teko itin grėsmingos varžovės – vietinių sirgalių audringai palaikoma olimpinė čempionė vokietė Kira Walkenhorst ir Louisa Lippmann.

K.Walkenhorst tik prieš šias pirmenybes išsigydė traumą, todėl grįžo su 32 reitingu ir lemiamoje D grupės kovoje dramatiškai įveikė stipriausią Lietuvos porą – 2-1 (21:15, 17:21, 15:12).

„Sunku. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Labai daug klaidų. Tiek vakar, tiek šiandien. Daug kamuolių ištrauktų, neįmuštų, toks chaosas...“ – apmaudo neslėpė Monika Paulikienė.

„Aš, asmeniškai, turėjau aukštesnių tikslų. Ne tik du mačus sužaisti. Gaila... Gaila čempionato, gaila laiko...“ – tęsė lietuvė.

CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė (kairėje)
CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė (kairėje)

„Neišnaudojome progų tiek pirmajame mače, tiek antrajame. Turėjome šansą tikrai. Neišpildėme savęs, nors abu sykius ir buvome šalia“, – liūdėjo ir E.Kliokmanaitė.

Vakar lietuvės taip pat tik po atkaklios kovos 1-2 (21:19, 18:21, 10:15) pralaimėjusi ispanėms Paulai Soria ir Sofiai Gonzalez.

Trečiadienį E.Kliokmanaitei ir M.Paulikienei pirmąjį setą kainavo nervinga mačo pradžia. Jos greitai atsiliko 4:9 ir varžovių nepavijo (15:21).

Antrajame lietuvės rodė charakterį. Jos pirmavo 8:6, o iš vėžių neišsimušė ir tada, kai po ilgos vaizdo peržiūros taškas buvo skirtas vokietėms. Šeimininkės po šio epizodo atitrūko (8:10).

Mūsiškės nepasidavė. Jos perėmė iniciatyvą (15:13, 19:16) ir laimėjo antrąjį setą 21:17.

CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė
CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė

Trečiajame mūsiškės tęsė sėkmingą seriją (4:2), bet kelios klaidos iš eilės leido vokietėms spurtuoti (4:7). Itin skaudi buvo vaizdo peržiūra po E.Kliokmanaitės bloko. Lietuvė palietė tinklą ir rezultatas vietoje 8:9 tapo 7:10.

„Labai svarbus taškas buvo... Bet nemelavo, parodė (kad lietėme tinklą). Labai gaila. Pačios padarėme per daug klaidų. Nors rezultatas ir 1:2, bet… Reikia dirbti“, – teigė M.Paulikienė.

Bet ir tada lietuvės dar turėjo šansą. Jos priartėjo iki 12:13 ir atakavo, tačiau permesti kamuolio į varžovių pusę nepavyko, o vokietės dvikovą užbaigė tiksliu padavimu ir nugvelbė bilietą į atkrintamąsias.

„Norėčiau baigti šį sezoną. Pailsėti, o tada žiūrėsime. Sėsime ir kalbėsime, ar žaisime kitą sezoną kartu. Daug klausimų neišspręstų. Turime susėsti ir išsikalbėti, kas ko nori“, – apie ateitį kalbėjo M.Paulikienė.

CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė (kairėje)
CEV nuotr./Erika Kliokmanaitė (kairėje)

Jos ir E.Kliokmanaitės duetas, priešingai nei kitos Europos čempionate dalyvaujančios poros, kasdien nesitreniruoja. Erika gyvena Ispanijoje.

„Manęs kitą savaitę laukia Katalonijos finalinis turas. Tada grįšiu į Lietuvą ir gal sužaisime turnyre prie Baltojo tilto“, – pridūrė lietuvė, lemiamą mačą žaidusi suteipuotu pirštu.

„Viskas gerai, svarbiausia, kad lūžių nėra. Labai stiprus piršto sudūrimas, kapsulės sąnario sužeidimas“, – nusišypsojo E.Kliokmanaitė, vakar dėl šios traumos atsidūrusi Miuncheno ligoninėje.

„Dar labai noriu padėkoti mūsų sirgaliams. Tikrai juos girdėjome, matėme. Ačiū“, – dėkojo E.Kliokmanaitė, nes net ir būrelis tautiečių sugebėdavo patriukšmauti tūkstantinėje vokiečių minioje.

CEV nuotr./Paplūdimio tinklinio Europos čempionate Miunchene vyksta ypatingoje vietoje.
CEV nuotr./Paplūdimio tinklinio Europos čempionate Miunchene vyksta ypatingoje vietoje.

Bilietai į visas paplūdimio tinklinio varžybas, vykstančias pačiame Miuncheno miesto centre, pripylus smėlio Karaliaus aikštėje (vok. Königsplatz), šalia meno muziejaus.

„Visai smagu buvo tokioje arenoje pažaisti, kad ir didžiausias palaikymas buvo vokiečių pusėje, bet girdėjome ir saviškius. Puiki atmosfera, vieta, patiko“, – galiausiai šypseną išspaudė ir M.Paulikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas