Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paryžiuje sulaikyta rusė, į olimpines žaidynes bandžiusi prasmukti bagažinėje

Prancūzijos policija skelbia sulaikiusi rusę, kurį į saugomą Paryžiaus olimpinių žaidynių teritoriją bandė patekti pasislėpusi automobilio bagažinėje.

25-erių sulaikytosios motyvai, kaip rašo „Le Parisien“, kol kas nežinomi.

Drauge su ja buvo sulaikyta ir prancūzas vairuotojas bei dar viena keleivė rusė. Pasislėpusioji bagažinėje rasta apieškant transporto priemonę.

„Le Parisien“ papildo, kad minėta rusė jau kuris laikas trūks plyš stengiasi patekti į akylai saugomą Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos vietą.

„IMAGO“/„Scanpix“/Paryžiaus centras likus keturioms dienoms iki Olimpinių atidarymo ceremonijos
„IMAGO“/„Scanpix“/Paryžiaus centras likus keturioms dienoms iki Olimpinių atidarymo ceremonijos

Iš pradžių ji du kartus prašė žaidynių akreditacijos, bet organizatoriai atsisakė ją išduoti, patikrinę moterį dėl saugumo. Vėliau ji bandė gauti QR kodą, suteikianti teisę patekti į žaidynes, bet nesėkmingai.

Galiausiai ji sulaikyta pasislėpusi automobilio bagažinėje. Tikruosius motyvus policija aiškinasi, o kol kas pateikti kaltinimai dėl „bandymo destabilizuoti olimpines žaidynes Paryžiuje“.

Antradienį naujienų agentūra AFP pranešė, kad Paryžiuje buvo sulaikytas ir 40-metis rusas.

Jam pateikti įtarimai dėl „žvalgybinės informacijos perdavimo užsienio valstybei siekiant sukelti priešiškumą Prancūzijoje“. Už tokį nusikaltimą gresia net iki 30 metų kalėjimo.

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija vyks Senos upėje. / Thomas Padilla / AP
Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija vyks Senos upėje. / Thomas Padilla / AP

Pranešama, kad 23-iąsias olimpines žaidynes organizuojanti Prancūzija atsisakė suteikti akreditacijas kelioms dešimtims jų prašiusių Rusijos žurnalistų, įskaitant ir penkis iš Kremliaus valdomos „RIA Novosti“.

Žaidynių organizatoriai tokį sprendimą motyvavo grėsme žaidynėms ir galimomis kibernetinėmis atakomis. Rusijos užsienio reikalų ministras atkirto, kad prancūzai pažeidžia žurnalistų teises.

Gegužės pradžioje Prancūzijoje buvo sulaikytas ir 18-metis čečėnas, kaip įtariama, ketinęs įvykdyti teroristinį išpuolį futbolo stadione.

Kruviną karą Ukrainoje sukėlusi ir tęsianti Rusija į Paryžiaus olimpines žaidynes išsiuntė vos 16 sportininkų. Visi jie privalės varžytis su neutralia vėliava. Nebus ir jokios tautinės simbolikos ar himno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?