Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2014 07 27

Pasaulio oro balionų čempionate lietuviams pritrūko poros žingsnių iki nugalėtojų pakylos

Brazilijoje ką tik pasibaigusiame 21-ajame pasaulio karšto oro balionų čempionate marijampoliečiai tėvas ir sūnus Rimas bei Rokas Kostiuškevičiai vos per kelis žingsnius liko nuo nugalėtojų. Nemažai titulų mūsų šalies ir Europos varžybose iškovoję pilotai užėmė atitinkamai 5 ir 9 vietas.
Oro balionai
Oro balionai / Eglės Digrytės nuotr.

Rimas Kostiuškevičius surinko 15 173 taškus iš 23 000 galimų, Rokas - 15 002. Iš viso 58 sportininkai į dangų kilo 9 kartus, atliko 23 užduotis. Kokių jų būna per oro balionų varžybas, galite paskaityti čia.

Netoli San Paulo esančiame Rio Klaro mieste surengtą čempionatą laimėjo jaunas pilotas iš Japonijos Yudai Fujita (17 443 taškai). Jis aplenkė gerokai labiau patyrusį vokietį Uwe Schneiderį (16 216 taškų) ir gimtojoje šalyse startavusį brazilą Lupercio Lima (16 064 taškai). Į penketuką dar pateko taip pat patyręs ir tituluotas šveicaras Stefanas Zeberlis (15 867 taškai).

Per kai kuriuos skrydžius marijampoliečiai pademonstravo dar geresnius rezultatus. Po kartą Rokas, prieš porą metų tapęs pasaulio jaunimo čempionų, buvo antras ir ketvirtas, dukart - septintas. Vyresnįjį R.Kostiuškevičių lydėjo didesnė sėkmė: po sykį jis buvo pirmas ir trečias, po dusyk – antras ir penktas. Dažnai jie likdavo netoli geriausiųjų dešimtukų.

Atskirų užduočių ir bendrus rezultatus galite rasti čia.

Panašu, kad per kelias čempionato dienas lietuviai priprato prie vietos vėjų ir perprato kitas subtilybes, mat iš pradžių jie buvo kiek žemiau, o netrukus ėmė kilti aukštyn. Iš viso varžybose dalyvavo 58 pilotai iš visų žemynų, išskyrus Australiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas