Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 11 26

Pasaulio šachmatų čempiono titulą iškovojo pokeriui neabejingas norvegas Magnusas Carlsenas

Naujuoju Pasaulio šachmatų čempiono tapęs Magnusas Carlsenas neslepia savo aistros kitam proto žaidimui - pokeriui. Jaunas norvegas šachmatininko karjerą pradėjo dar ankstyvoje paauglystėje, sulaukęs pilnametystės prie lentos įgytus įgūdžius jis panaudojo ir prie pokerio stalų.
Magnusas Carlsenas ir Viswanathanas Anandas
Magnusas Carlsenas ir Viswanathanas Anandas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Magnusas Carlsenas, šachmatų didmeistrio vardą iškovojo būdamas vos 13 metų. Legendinio šachmatininko Gario Kasparovo mokinys tuomet per sezoną surinko tiek taškų, kiek nei iki tol, nei po to nepavyko surinkti nė vienam kitam šachmatininkui. Vos prieš kelias dienas M.Carlsenui pavyko dvikovoje sutriuškinti ilgameti čempioną Viswanathaną Andadą. Ši pergalė norvegui garantavo ne vien titulą bet ir 1,5 milijono dolerių apdovanojimą.

Jau ne vienerius metus M.Carlsenas žaidžia ne tik šachmatais, bet priima iššūkius ir prie pokerio stalo. „Šios dvi sporto šakos turi labai daug bendrų savybių. Įgūdžiai, kurių reikia norint tapti geru šachmatininku, yra neatsiejami pokerio profesionalo charakterio atributai. Kantrybė, blaivus protas, laiku priimami sprendimai. Tiek šachmatuose, tiek pokeryje tai yra kelias į sėkmę“, – įsitikinęs M.Carlsenas.

Čempiono titulas padės norvegui susilaukti daugybės dėmesio. Tikimės netrukus išgirsti ir apie jo žygius didžiuosiuose pokerio turnyruose. Kol kas didžiąją laiko dalį, M.Carlsenas žaidžia internetinio pokerio ringe. Kur sėkmingus pasirodymus rengia prie grynųjų pinigų žaidimų stalų. Beje, savo triumfą šachmatų pasaulyje M.Carlsenas atšventė surengdamas pokerio vakarėlį.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas