Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 21

Penkiakovininkė Ieva Serapinaitė tikisi grįžti į Rio

Pasaulio jaunių ir jaunimo čempionė vilnietė 21 metų Ieva Serapinaitė šį olimpinį ciklą startuoja sėkmingai. Ji liko patenkinta ir savo pasirodymais šių metų Pasaulio taurės varžybose: pirmajame etape Kaire vilnietė buvo aštunta, o antrajame Rio de Žaneire – 15-a. Ji pelnė svarbių reitingo taškų, galinčių atverti jai išsvajotas duris į olimpines žaidynes.
Ieva Serapinaitė
Ieva Serapinaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Londono olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė įsitikinusi, kad talentinga jaunoji penkiakovininkė tikrai pateks į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, kadangi turi surinkusi pakankamai taškų.

OPTIMIZMAS. „Aš irgi tikiuosi iškovoti kelialapį, bet liaudies patarlė sako, kad neperšokusi griovio, nesakyk „Op!“. Olimpinė atranka dar nesibaigė, negaliu būti rami. Kadangi tai mano pirmasis bandymas patekti į olimpines žaidynes, tai noriu gauti kuo daugiau taškų, kurių niekas lengvai nedalina.

Optimizmo prideda tai, kad jau susipažinau su Rio de Žaneiru, kuriame buvau pirmą kartą. Labai gražus, egzotiškas miestas, viskas buvo ypatingai įdomu“, – sakė Ieva. 

IMPULSAS. Penkiakovė – trečioji I.Serapinaitės sporto šaka, kurioje ji surado savo pašaukimą. Prieš tai ji lankė plaukimo ir gimnastikos pratybas. 

Į šiuolaikinę penkiakovę mergina atėjo 2007-aisiais, šia sporto šaka ją sudomino tėtis. Didelis impulsas vilnietei tobulėti buvo Lauros Asadauskaitės pelnytas aukso medalis per Londono olimpines žaidynes. Buvo į ką lygiuotis, sekti pavyzdžiu.  

„Aš irgi tikiuosi iškovoti kelialapį, bet liaudies patarlė sako, kad neperšokusi griovio, nesakyk „Op!“. Olimpinė atranka dar nesibaigė, negaliu būti rami.

PAŽINTIS. Šiai trenerio Artūro Kalinino auklėtinei per Pasaulio taurės antro etapo varžybas Rio de Žaneire geriausiai sekėsi plaukimo (šešta) ir jojimo (9-12-a) rungtyse, bet ji kiek prasčiau fechtavosi. 

Sportininkė džiaugėsi, kad per kombinuotą bėgimo ir šaudymo pliaupiant lietui, nenustojo veikti jos pistoletas, kurį ji po šaudymo padėdavo ne ant stalo, o po stalu.

„Pistoletas nespėdavo sušlapti. Varžybų teisėjų pasiklausiau, ar galiu ginklą dėti po stalu ir jie man leido. Gi daugumos sportininkių pistoletai tiesiog gulėjo lietuje ant stalų“, – kovas prisiminė Ieva. Būtent dėl lietuje sugedusio ginklo galimybę iškovoti medalį Rio de Žaneire prarado L.Asadauskaitė. 

I.Serapinaitei patiko olimpinė penkiakovininkų bazė, patiko ir naujasis fechtavimo varžybų formatas, kai teko kovoti dvi dienas.

PATIKO. Sportininkės treneris A.Kalininas tiki, kad iki olimpinių žaidynių pradžios varžybų šeimininkai ištaisys visus nesklandumus. Bėgimo arenoje bus uždėtas ir stogas, kuris apsaugos pistoletus nuo lietaus ar karštos saulės. 

„Per atrankos varžybas į olimpines žaidynes labai svarbūs būna trys geriausi startai. Per tas trejas varžybas prisirinkau tų taip reikalingų taškelių.

„Varžybos vyko laiku, niekur nebuvo vėluojama. Patiko tai, kad fechtavimo varžybos vyko dvi dienas, taip bus ir per olimpines žaidynes.  Eiliniam žmogui yra sudėtinga žiūrėti, kai fechtuotojai susitinka tarpusavyje kiekvienas su kiekvienu. Kur kas įdomiau varžybas stebėti antrą dieną, kai tų kovų būna mažiau ir sportininkai fechtuojasi ant podiumo.

Žiūrovams jau būna aišku, kas yra lyderis.  Pirmą sykį tas formatas buvo pritaikytas per olimpines jaunimo žaidynes Kinijoje ir visiems patiko“, – pasakojo A.Kalininas. 

Sugrįžusi į namus ir trumpai pailsėjusi, Ieva suskubo tvarkytis mokslus Vilniaus kolegijoje, kur ji studijuoja kineziterapiją, nes jau šią savaitę išvažiavo į treniruočių stovyklą Lenkijoje. 

SVAJONĖ. Dabar I.Serapinaitės laukia pasaulio taurės trečio etapo varžybose Italijoje, kur ji stengsis patekti į finalą Amerikoje. 

„Per atrankos varžybas į olimpines žaidynes labai svarbūs būna trys geriausi startai. Per tas trejas varžybas prisirinkau tų taip reikalingų taškelių. Gerai sekėsi per atvirąjį Vengrijos šiuolaikinės penkiakovės čempionatą, pasaulio taurės pirmo ir antro etapo varžybas, kur pelniau nemažai taškų“, – įspūdžiais dalijosi Ieva.

Pasak A.Kalinino, šiemetinis pasaulio čempionatas Maskvoje jau nebus toks svarbus, nes visi taškai jau bus sudėlioti. 

„Svarbiausia gauti konkretų pakvietimą dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Ieva – antroji mūsų penkiakovininkė, realiai galinti tapti olimpiete. Mano pagrindinis tikslas – kad nors viena mano auklėtinė patektų į olimpines žaidynes. Ta svajonė pamažu pildosi“, – sakė sportininkės treneris.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas