Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per rinkimus – nuoskauda: „Šioks toks cirkas“

Lietuvos tautinio olimpiniame komiteto (LTOK) generalinėje asamblėjoje buvo renkami ne tik prezidentas, bet ir Vykdomojo komiteto nariai. Prieš juos renkant įvyko akibrokštas.
LTOK prezidento rinkimai
LTOK prezidento rinkimai / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Daina Gudzinevičiūtė jau buvo užtikrinta balsų persvara (48-16) įveikusi Mantą Marcinkevičių Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimuose, kai salėje įvyko akibrokštas.

Tuo metu buvo paskelbta apie prasidedantį balsavimą dėl Vykdomojo komiteto narių, tarp kurių pretendavo patekti ir M.Marcinkevičius su savo keliais komandos nariais.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./LTOK prezidento rinkimai
Roberto Riabovo / BNS nuotr./LTOK prezidento rinkimai

„Matysime. Jei tie 16 balsų pereis ir į Vykdomojo komiteto narių balsavimą, tai yra realu, – atvirame interviu po balsavimo dėl prezidento, bet dar iki Vykdomojo komiteto rinkimų, sakė M.Marcinkevičius. – Tikiuosi, kad ten būsiu, o tada prezidentei bus ne taip patogu tęsti savo darbus tokiu pat tonu, kaip būdavo 12 metų. Pats esu ten dirbęs ir žinau, kad per Vykdomojo komiteto posėdžius, lyginant su irklavimo ar triatlono federacijomis, nėra demokratijos, viskas priimama vienbalsiai. Man patekus į VK, taip nebebūtų.“

Netrukus tapo aišku, kad M.Marcinkevičiaus nebus Vykdomajame komitete.

Rinkimams pirmininkavęs Lietuvos golfo federacijos vadovas Česlavas Okinčicas paskelbė, kad M.Marcinkevičius, jį palaikę Vytautas Janušaitis, Elijus Čivilis, Eglė Balčiūnaitė, Giedrius Gustas, Vilius Aleliūnas, o taip pat Simona Krupeckaitė, negavo teisės būti renkamiems į Vykdomąjį komitetą.

D.Gudzinevičiūtei besišypsant, LTOK teisininkas Laimonas Pivoras paaiškino, kad įstatų punktai nurodo, kad generalinėje asamblėjoje LTOK nariams atstovauja tos organizacijos prezidentas arba įgaliotas asmuo, kuris turi balsavimo teisę generalinėje asamblėjoje.

Įstatus rinkimams kaip kandidatas į prezidentus atitikęs M.Marcinkevičius galėjo rungtis dėl LTOK vadovo posto, bet negalėjo dalyvauti Vykdomojo komiteto rinkimuose, nes būdamas Lietuvos irklavimo ir triatlono federacijų viceprezidentu nebuvo nei prezidentu, nei turėjo tų federacijų įgaliojimus.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Mantas Marcinkevičius
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Mantas Marcinkevičius

Taip užribyje liko ir jo komandos nariai bei S.Krupeckaitė, nors prieš rinkimus jie buvo įtraukti į kandidatų sąrašą būti Vykdomojo komiteto nariais.

M.Marcinkevičius iškart pasuko link išėjimo iš salės, bet stabtelėjo, kai mikrofono paprašė Lietuvos orientavimosi federacijos vykdantysis direktorius Vilius Aleliūnas, kurį į komitetą pasiūlė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija.

Jis pabrėžė, kad įstatai yra teisingi, bet stebėjosi, kad spalio 1 dieną buvo gautas raštas, jog jie buvo įtraukti į kandidatų sąrašą. „Dabar daromas šioks toks cirkas“, – sakė orientavimosi sporto atstovas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilius Aleliūnas (dešinėje)
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilius Aleliūnas (dešinėje)

„Sutinku su tomis sąlygomis, bet visa tai atrodo labai neskaniai, su visa pagarba visiems LTOK nariams, – sakė V.Aleliūnas. – Būtų smagu dėl kitų išrinktų žmonių, bet nereikia jauniems žmonėms užkirsti kelio.“

Jam kalbant D.Gudzinevičiūtė prunkštelėjo, į tai sureagavo V.Aleliūnas.

„Gerbiama prezidente, nepykite, tai taikoma ne jums konkrečiai, tiesiog yra noras dalyvauti sporto procese. Mums sportas rūpi. Aš nekalbu apie oponentų komandą, kalbu apie save asmeniškai, man tiesiog įdomu dalyvauti šioje veikloje. Buvo galima tiesiog informuoti, nes raštas buvo su visomis pavardėmis. Po ketverių metų pasimokysime, kandidatuosime teisingiau“, – kalbėjo V.Aleliūnas.

Dalis LTOK narių jo kalbą palydėjo plojimais.

Č.Okinčicas V.Aleliūnui paaiškino, kad kandidatu jis ir kiti išbraukti asmenys galėjo būti, bet rinkimų dieną negavus įgaliojimų, jie galėjo būti tik kaip renginio svečiai, bet nebeteko teisės būti renkamiems į LTOK Vykdomąjį komitetą.

Balsų dauguma LTOK vykdomojo komiteto nariais išrinkti Saulius Binevičius (vadovauja Lietuvos plaukimo federacijai), Vytautas Palujanskas (fechtavimas), Edgaras Stankevičius (futbolas), Saulius Galadauskas (asociacija „Penki žiedai“), Vaidas Budrauskas (ledo ritulys) ir Gintarė Šakytė (žirginis sportas).

Roberto Riabovo / BNS nuotr./LTOK prezidento rinkimai
Roberto Riabovo / BNS nuotr./LTOK prezidento rinkimai

Jie komitete dirbs su LTOK prezidento rinkimus laimėjusios komandos atstovais – prezidente Daina Gudzinevičiūte, generaliniu sekretoriumi Mindaugu Griškoniu, viceprezidentais Dariumi Šaluga, Inga Navickiene ir Gintaru Jasiūnu bei D.Gudzinevičiūtės teise į Vykdomąjį komitetą pasirinkta Sandra Jablonskyte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas