Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Pralaimėjimą Breste patyręs lietuviškasis „Motor“ baigė pasirodymą Čempionų lygoje

Pasirodymą EHF Čempionų lygoje baigė Gintaro Savukyno treniruojamas ir Aideno Malašinsko atstovaujamas Zaporožės „Motor“ klubas. Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse „Motor“ 23:30 (8:16) išvykoje nusileido Bresto „Meshkov“ rankininkams ir neišsaugojo atsivežto 2 įvarčių pranašumo.
Aidenas Malašinskas
Aidenas Malašinskas / nuotr. LRF

Baltarusių klubas atitrūko mačo pradžioje ir įpusėjus pirmajam kėliniui jau turėjo 6 įvarčių pranašumą – 9:3. Iki pertraukos turimą persvarą šeimininkai dar labiau padidino (16:8) ir „Motor“ atsidūrė išties nepavydėtinoje situacijoje.

Antrajame kėlinyje „Meshkov“ padidino persvarą ir iki dviženklės (23:13), tačiau „Motor“ surado savyje rezervų ir šiek tiek priartėjo – 17:24. Likus žaisti 10 minučių Zaporožės klubui sužibo viltis, kadangi skirtumas sumažėjo iki 6 įvarčių (19:25), tačiau toliau pratęsti spurto svečiai neįstengė ir „Meshkov“ šventė pergalę – 30:23.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Ukrainos klubas buvo laimėjęs 32:30, tad atsivežtos 2 įvarčių persvaros „Motor“ nepakako.

Ketvirtfinalyje „Meshkov“ rankininkai susitiks su tituluotuoju „Barcelona“ klubu, kitose porose Nanto HBC žais prieš Vesprėmo „Telekom“, Kylio THF kausis su PSG, o Alborgo „Handbold“ surems ginklus su Flensburgo „Handewitt“ ekipa.

Paskutiniajame Čempionų lygos sezono mače lietuvis Aidenas Malašinskas pasižymėjo 3 įvarčiais, o rezultatyviausias Zaporožės komandoje buvo Barysas Puchovskis, pelnęs 7 įvarčius, Artiomas Kozakevyčius pridėjo taip pat 3 tikslius metimus.

Nugalėtojams Mikita Vailupuvas surinko 7 įvarčius, Stasas Skube įmetė 6, Marko Paničius – 3.

„Motor“ dar liko kovos SEHA lygoje bei Ukrainos čempionate, o nuo kito sezono šios komandos marškinėliais vilkės ir šiuo metu Monpeljė „Montpellier“ klube žaidžiantis Jonas Truchanovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento