2023 05 25

Prancūzų sportą purtant skandalams – Tarptautinio olimpinio komiteto raginimas

Praėjus kelioms valandoms po netikėto Brigitte Henriques atsistatydinimo iš Nacionalinio olimpinio komiteto (CNOSF) prezidentės pareigų, Prancūzijos olimpinis komitetas turėtų sutelkti dėmesį į artėjančias vasaros olimpines žaidynes, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP teigė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) atstovas.
Brigitte Henriques
Brigitte Henriques / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Jis pabrėžė, kad IOC ragina visus prisiimti atsakomybę ir nutraukti vidinius nesutarimus, kurie pastaraisiais mėnesiais paveikė CNOSF veiklą.

IOC atstovas pridūrė, kad B.Henriques atsistatydinimas neturės įtakos artėjančioms Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. Jų rengimu rūpinasi Paryžiaus olimpinių žaidynių organizacinis komitetas, kuriam vadovauja triskart baidarių ir kanojų irklavimo aukso medalio laimėtojas prancūzas Tony Estanguet.

Kas ketverius metus rengiamas pasaulinis sporto renginys kitais metais vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

B.Henriques pasitraukimas iš pareigų įvyko po pusantrų metų trukusių ginčų ir viešų nesutarimų su jos pirmtaku Deniu Masseglia.

Ji tvirtino neketinanti atsistatydinti, tačiau trečiadienį vykusiame posėdyje pareiškė, kad iš pareigų pasitrauks kito mėnesio pabaigoje.

Organizacijos išplatintame pareiškime teigiama, kad CNOSF generalinė sekretorė Astrid Guyart eis laikinąsias pareigas, kol per artimiausius tris mėnesius bus išrinktas naujas prezidentas.

„Šiandien nugalėtojų nebuvo“, – po B.Henriques pareiškimo apie atsistatydinimą AFP sakė Prancūzijos sporto ministrė Amelie Oudea-Castera.

A.Oudea-Castera pridūrė, kad ji pakvietė CNOSF valdybą į susitikimą antradienį, kad išsiaiškintų padėtį ir numatytų tolesnius veiksmus.

B.Henriques atsistatydinimą palankiai įvertino Prancūzijos sporto federacijų pirmininkai.

„Tai drąsus sprendimas, kuris neabejotinai sumažins tebesitęsiančius konfliktus, nes jie tapo nekontroliuojami“, – AFP sakė rankinio federacijos prezidentas Philippe'as Bana.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jau kitąmet Paryžiuje vyks olimpinės žaidynės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jau kitąmet Paryžiuje vyks olimpinės žaidynės

B.Henriques atsistatydinimas – naujausia pastarųjų metų drama, sukrėtusi Prancūzijos sporto pasaulį.

Kelios federacijos – futbolo, regbio, gimnastikos ir teniso – buvo įsivėlusios į skandalus.

Dėl to iš pareigų atsistatydino du aukšto rango asmenys – vasario mėnesį po kaltinimų seksualiniu ir psichologiniu priekabiavimu iš pareigų pasitraukė aštuoniasdešimtmetis Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graetas.

Buvęs sporto ministras ir Prancūzijos regbio treneris Bernardas Laporte'as sausį taip pat pasitraukė iš Prancūzijos regbio federacijos (FFR) prezidento pareigų po to, kai buvo nuteistas už korupciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas