Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Jasiūnas pagaliau startavo olimpinėse žaidynėse, tačiau varžybos vėl buvo nutrauktos

Po sekmadienį nukeltų varžybų, Rytis Jasiūnas pirmadienio popietę galiausiai debiutavo olimpinėse žaidynėse IQFOIL klasės burlenčių lenktynėse, tačiau debiutas vėl buvo su trikdžiais.
Rytis Jasiūnas
Rytis Jasiūnas / Kipras Štreimikis

Po pirmųjų lenktynių, kuriose R.Jasiūnas liko šešioliktas ir 46 sekundėmis atsiliko nuo pirmąją vietą užėmusio Nicolaso Goyardo (3:56 min.), startas buvo duotas antrosioms, tačiau eigoje dėl per silpno vėjo lenktynės buvo nutrauktos ir perkeltos į antradienį.

Sekmadienį varžybos neįvyko dėl tos pačios priežasties.

Iš viso pirmadienį 30-metis lietuvis turėjo sudalyvauti penkeriose lenktynėse.

„Šiandien įvyko tik vienas plaukimas. Vakar visą dieną teko laukti, šiandien taip pat ilgai, – sakė R.Jasiūnas. – Bet aš to nesureikšminu. Tas laukimas yra ganėtinai įprastas. Su juo susidoroti man nėra labai sunku. Labai smagu išplaukti, ne tik sėdėti ant kranto. Svarbiausia, kas sirgaliams yra į ką pasižiūrėti, ne tik į tai, kad ant kranto sėdime. Kalbant apie varžybas, labai gerai pradėjau pirmąjį startą, bet brazilas ir olandas startavo per anksti. Brazilas buvo šalia manęs. Psichologiškai tokioje situacijose labai svarbu nestartuoti per anksti, kai matai, jog šalia tavęs esantis atletas išsiveržia 5 metrais į priekį. Svarbu turėti to pasitikėjimo savimi ir nebandyti kartu su juo startuoti.

Bet tas atšauktas pirmasis startas man psichologiškai pakenkė. Tuo metu galvojau, kad galbūt ir idealiai startavau pirmąjį kartą, bet buvo per daug rizikos. Antrą kartą startavau saugiau ir tai buvo per saugu ir netrukus danas mane aplenkė, uždengė vėją bei tada jau teko kovoti su varžovais, kurie buvo aukščiau už mane.

Kai tau vėją uždengia ir turbulenciją suteikią, tu turi mažiau jėgos burėje ir tada plauki lėčiau. Į pirmą ženklą atplaukiau tikrai prastoje pozicijoje. Bandžiau visko neforsuoti, neiti va bank, o po truputį atsikovoti metrą po metro. Tai man pavyko padaryti. Finišo tiesiojoje dar sugebėjau aplenkti argentinietį ir pakilti į šešioliktą vietą.“

Nors pirmose lenktynėse liko šešioliktas, R.Jasiūnas lieka ramus ir pasitikintis savimi.

„Rezultatas nėra puikus, bet jis nėra prastas. Toks vidutiniškas. Svarbiausia, kad nestartavau per anksti, nesusidūriau su niekuo, protestų negavau. Esu pasirengęs tęsti varžybas kitomis dienomis“, – teigė sportininkas.

Kipras Štreimikis/Rytis Jasiūnas
Kipras Štreimikis/Rytis Jasiūnas

„Pagrindinės pamokos iš šiandienos lenktynių – reikia pasitikėti savimi ir greitai startuoti, – reziumavo R.Jasiūnas. – Reikia būti agresyviam prie starto linijos. Saugiai startuoti olimpiadoje ir tikėtis gero rezultato negali.“

IQFOIL burlenčių klasėje rungiasi 24 sportininkai. Per pirmas penkias varžybų dienas yra numatyta 19 lenktynių.

Pirmąją vietą bendroje įskaitoje užėmęs sportininkas žengs į finalą, antrąją ir trečiąją pozicijas iškovoję burlentininkai – į pusfinalį, 4-10 vietas – į ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas