Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 26

R.Navardauskas atsigauna po širdies operacijos

Dviratininkas Ramūnas Navardauskas su nostalgija prisimena didžiausias karjeros pergales – 2014-aisiais laimėtą „Tour de France“ lenktynių etapą ar 2015-ųjų bronzinį finišą pasaulio čempionate. 29-erių dviratininko karjera pakibo ant plauko, kai metų pradžioje jis pradėjo jausti nuolatinį nuovargį, sunkiau treniravosi, per jas netikėtai pakildavo pulsas. Po ilgų tyrimų medikai diagnozavo, kad dėl širdies ritmo sutrikimų reikalinga operacija. Ji buvo atlikta prieš du mėnesius.
Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas / twitter nuotr.

„Tai tikrai nebuvo lengviausios dienos, vis tiek turi visokių minčių, gal nebepavyks sugrįžti į didįjį sportą, net iki šiol dar kyla abejonių, vis tiek norisi žinoti, kad 100 procentų gali save atiduoti sportui. Tikrai nebuvo lengvos dienos, bet dabar viskas gerėja ir nuotaika iškart gerėja“, – prisipažino sportininkas.

R.Navardausko atvejis nėra išskirtinis – pasaulyje ne vienam aukšto lygio sportininkui atliktos panašios širdies operacijos. Kai kuriems tekę atlaikyti net ne vieną, nes ligos židinių gali atsirasti ir vėl.

Penktadienis lietuvis išskrenda į Italiją, kur po papildomų tyrimų paaiškės, ar širdis atsistatė, ar dar reikia palaukti. Dažniausiai po įprasto sezono ilsėdavęsis 2–3 savaites, R.Navardauskas be didžiojo sporto gyveno tris mėnesius. Dabar į treniruočių ritmą jis stengiasi grįžti po truputį, laikydamasis griežtų medikų ir trenerių nurodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas