Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rankinio lygoje toliau be pralaimėjimų žengia alytiškiai

Čempionų lygos klubus treniravusiam, o šį sezoną prie Vilniaus „Amber“ komandos vairo stojusiam Lietuvos rinktinės treneriui Gintarui Savukynui sugrįžimas į gimtąjį Alytų nebuvo sėkmingas.
Vilniaus „Amber“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynių akimirka
Vilniaus „Amber“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynių akimirka / Rankinis.lt nuotr.
Temos: 2 Alytus Rankinis

Lietuvos rankinio lygos (LRL) rungtynėse G.Savukyno treniruojami „Amber“ rankininkai svečiuose po labai atkaklios kovos pralaimėjo Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandai.

Alytiškiai laimėjo minimaliu skirtumu 33:32 ir išlieka vieninteliai lygoje, žengiantys be pralaimėjimų. Per 5 rungtynes 9 taškus surinkusi Alytaus komanda lyderio poziciją dalijasi su rungtynėmis daugiau sužaidusiu Klaipėdos „Dragūnu“.

Įpusėjus pirmam kėliniui „Amber“ išsiveržė į priekį 10:7, bet prieš pertrauką „Varsa-Stronglasas“ išlygino rezultatą 16:16. Antrame kėlinyje jau alytiškiai atitrūko trimis įvarčiais 24:21, tačiau vilniečiai vėl atstatė pusiausvyrą 26:26. Lygus rezultatas laikėsi iki 55 min. „Varsa-Stronglasas“ išplėšė pergalę sėkmingiau sužaidusi rungtynių pabaigą.

Nugalėtojus į priekį vedė 12 įvarčių pelnęs Žygimantas Micevičius, po 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Vilius Juozaitis ir Andrius Montvilas. „Amber“ komandai Matas Aukštikalnis pelnė 9 įvarčius, baltarusis Antonas Tsitko įmetė 7 įvarčius.

„Buvo labai sunkios rungtynės. Susitiko lygiaverčiai varžovai ir tiek vieni, tiek kiti buvo verti pergalės. Lemiamais momentais rungtynių pabaigoje mums labai padėjo vartininkas. Pagyrų nusipelno ir Žygimantas Micevičius, kuris kaip tikras kapitonas buvo mūsų vedlys tiek puolime, tiek ir gynyboje, – sakė „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius. – Visa komanda labai pasiaukojančiai žaidė, nes dėl traumų neturime didesnės rotacijos ir tenka nemažas krūvis vyresniems žaidėjams. Bet ta patirtis šįkart labai pravertė kovojant prieš jauną „Amber“ komandą. Varžovams būtent patirties trūkumas kartais pakiša koją, nepaisant to, kad atėjus naujam treneriui matosi jų braižas ir vis gerėjantis žaidimas.“

„Lemiamu momentu mums trūko ne tik patirties, bet ir sėkmės. Paskutinėje atakoje galėjome išlyginti rezultatą, bet lemiamas Alano Bogdiuno metimas buvo nesėkmingas, nors iki tol jis sumetė visus savo metimus. Todėl prie didesnės Alytaus komandos patirties, dar reikia pridėti ir sėkmės faktorių, – komentavo „Amber“ treneris G.Savukynas. – Džiugina tai, kad mūsų žaidimas progresuoja ir vis gerėja žaidėjų tarpusavio supratimas bei bendradarbiavimas. Visose LRL rungtynėse davėm kovą ir tik jaunatviškumas neleido prispausti labiau patyrusius varžovus ir iškovoti daugiau taškų. Deja, dėl traumų ir ligų dar nei vienų rungtynių nesužaidėme pilnos sudėties ir tai kartais neleidžia padaryti paskutinio akordo komandai siekiant pergalių.“

Kitose LRL rungtynėse „Vilnius“ namie 33:30 įveikė Varėnos „Ūlą“.

Nugalėtojams Vaidas Drevinskas pelnė 7 įvarčius, Martynas Lapinskas, Rokas Leščinskas ir Mindaugas Urbonas prie pergalės pridėjo po 5 įvarčius. „Ūlos“ atakų lyderis Deivas Eidukonis pelnė 7 įvarčius, Laurynas Petrušis įmetė 5 įvarčius.

Per 6 rungtynes 5 taškus iškovojęs „Vilnius“ pakilo į penktą vietą. Per 6 rungtynes tašką surinkusi LRL naujokė „Ūla“ išlieka paskutinėje aštuntoje vietoje.

Artimiausios LRL rungtynės bus žaidžiamos spalio 26 dieną. Pirmaujanti „Varsa-Stronglasas“ svečiuose susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda, Varėnoje „Ūla“ priims Kauno „Granitą-Karį“, o sostinės derbyje susigrums HC „Vilnius“ ir „Amber“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito