Sportas gyvai

Rekordiniu tempu irklavę, bet be medalio likę baidarininkai: „Grįšime dar stipresni“

Paskutinę Europos čempionato dieną Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinei nepavyko padidinti medalių kraičio.
Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.
Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. / BKI.lt nuotr.

Segede (Vengrija) vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse vieną bronzos medalį laimėjusi Lietuvos rinktinė komandinėje įskaitoje pasidalijo 16-ą vietą. Iš viso Europos čempionato sprinto rungtyse medalius laimėjo 19-a šalių iš 39-ių dalyvavusių.

Sekmadienį finale startavo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvausianti Lietuvos keturvietė baidarė – Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. 500 m distanciją lietuviai įveikė per 1 min. 24,031 sek. ir užėmė 6 vietą.

Nuo pirmos vietos Lietuvos atstovai atsiliko 2,304 sek., o nuo prizininkų pakylos juos skyrė 1,763 sek. Europos čempionais tapo po neutralia vėliava startavę Baltarusijos atstovai, sidabrą laimėjo lenkai, bronzą – italai. Lietuvius taip pat aplenkė Vengrijos ir Danijos rinktinės, o už lietuvių nugarų finale liko slovakai, ispanai ir serbai.

BKI.lt nuotr./Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.
BKI.lt nuotr./Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.

„Pirmą trasos dalį įveikėme idealiai ir apie 70 procentų distancijos irklavome mums rekordiniu tempu. Tačiau distancijos pabaigoje staigiai pasikeitė oro sąlygos – prasidėjo dideli vėjo gūsiai ir mums nepavyko išlaikyti balanso. Tiek individualiai, tiek ir visa komanda praradome irklavimo ritmą. Kai esi labai pavargęs ir jau esi ties galimybių riba, grįžti į taktą iš labai stipraus išsimušimo yra labai sunku, ypač irkluojant keturvietę. Buvo rekordinis plaukimas, bet paskutiniuose penkiasdešimt metrų stipriai pralaimėjome ir tai mums pakišo koją kovoje dėl medalio, – finalą komentavo pirmas baidarėje sėdintis S.Maldonis. – Nesvarbu ar laimim, ar pralaimim, kiekvienas startas mus išmoko kažko naujo. Nėra kada liūdėti, nes Europos čempionatas yra tiktai laiptelis prieš olimpines žaidynes. Grįšim dar stipresni ir tikrai kovosim dėl aukščiausių vietų.“

Sekmadienį finale olimpinėje dviviečių kanojų 500 m distancijoje startavo Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Nuotolį lietuviai įveikė per 1 min. 43,955 sek. ir kartu su Čekijos pora pasidalijo 5 vietą.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes nepatekusi Lietuvos dvivietė nuo Europos čempionų atsiliko 1,727 sek., o nuo medalio juos skyrė 1,371 sek. Pirmi finišo liniją kirto „neutralūs atletai“ iš Rusijos, sidabrą laimėjo lenkai, bronzą iškovojo italai.

BKI.lt nuotr./Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.
BKI.lt nuotr./Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Olimpinį kelialapį turintis baidarininkas Andrejus Olijnikas Europos čempionate vienviečių baidarių 1000 m distancijoje užėmė 14 vietą. B finale startavęs A.Olijnikas nuotolį įveikė per 3 min. 51,622 sek. ir finišo liniją kirto penktas.

BKI.lt nuotr./Andrejus Olijnikas.
BKI.lt nuotr./Andrejus Olijnikas.

Vienintelį medalį Lietuvai Europos čempionate laimėjo A.Olijnikas kartu su M.Maldoniu olimpinėje dviviečių baidarių 500 m distancijoje. Paryžiuje šioje rungtyje startuosiantys M.Maldonis ir A.Olijnikas iškovojo bronzą.

Iš viso Europos čempionate į finalus pateko net septynios Lietuvos įgulos iš dešimties dalyvavusių.

Arčiausiai medalio liko H.Žustautas. Vienviečių kanojų 200 m varžybose lietuvis finišavo ketvirtas. Dviviečių kanojų 200 m rungtyje H.Žustautas su Vadimu Korobovu užėmė 7 vietą.

Vienviečių baidarių 200 m finale I.Navakauskas iškovojo 5 vietą. Dviviečių baidarių 200 m varžybose A.Seja ir S.Maldonis finišavo 9 pozicijoje.

Pirmą kartą į Europos čempionato programą įtrauktų irklenčių irklavimo varžybose sidabro medalį iškovojo V.Korobovas. Laimėtas sidabras 200 m varžybose lėmė Lietuvos rinktinei 3 vietą komandinėje irklenčių sprinto įskaitoje.

Iš viso Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai po nepriklausomybės atkūrimo Europos čempionatuose iškovojo net 40 medalių – 14 aukso, 10 sidabro ir 16 bronzos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius