Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 10

Retas atvejis: karatė kovotoja atstovauja ir Lietuvai, ir Airijai: „Atsakomybė skiriasi“

Dažniausiai sportininkams reikia pasirinkti vieną šalį, kuriai jie atstovaus visą savo profesionalų karjerą. Karatė kovotoja Aneta Meškauskienė mėgaujasi reta privilegija – ant tatamio lipa ir su gimtosios Lietuvos, ir su prieglobsčiu tapusios Airijos vėliava. Šį savaitgalį Vilniuje vyksiančiame Europos kiokušin karatė čempionate moteris galvos tik apie gimtinės garbę.
Aneta Meškauskienė
Aneta Meškauskienė / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 1 Karatė

Su emigracija A.Meškauskienė susipažino dar vaikystėje, kai iš Rusijos sugrįžo gyventi į Lietuvą. Būtent karatė jai ir leido įsilieti į gyvenimą čia: „Norėjau susigyventi su kitais vaikais ir išmokti kalbą, todėl tėveliai užrašė į karatė būrelį. Jis buvo gana lengvo vaikų lygio. Paauglystėje noras sportuoti priblėso ir mečiau karatė.“

Studijuodama Vilniuje A.Meškauskienė patraukė į Airiją, kur planavo keletą mėnesių padirbti ir užsidirbti, bet gyvena ten iki šiol: „Taip išėjo, kad susiradau ten darbą vėliau, nei planavau ir teko susistabdyti studijas. Susipažinau su vyru ir prasidėjo gyvenimas Airijoje.“

Aistra karatė A.Meškauskienei sugrįžo gimus antram sūnui: „Susiradau klubą Airijoje ir pradėjau vėl sportuoti. Iš pradžių rezultatai nebuvo ypatingi, bet įsivažiavau. Kai esi subrendusi, yra visai kita motyvacija. Stengiuosi viską, ką darau, daryti 100 proc. Tiesiog dirbi sąžiningiau prieš save.“

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Aneta Meškauskienė ir Gabija Gudeliauskaitė
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Aneta Meškauskienė ir Gabija Gudeliauskaitė

Airija priklauso kitai karatė federacijai, todėl A.Meškauskienė turi galimybę atstovauti ir šiai šaliai.

„Tuo pačiu metu varžiausi ir Lietuvoje, bet čia konkurencija kur kas didesnė, todėl į rinktinę patekau tik pastaraisiais metais. Už Lietuvą kovojant atsakomybės jausmas yra didesnis. Airijoje viskas paprasčiau, čia didelės konkurencijos nėra. Jeigu tave jau pastatė, reiškia daugiau nelabai kas ir yra. Lietuvoje yra daug stiprių sportininkų. Kai patenki į rinktinę, jauti atsakomybę, mąstai, ar tu tikrai pati stipriausia ir verčiausia čia būti. Jei nepasiseka, net prašoka mintis – gal kitam sportininkui būtų pavykę geriau?“ – apie stiprų pareigos jausmą Lietuvos rinktinėje kalbėjo A.Meškauskienė.

Balandžio 13–14 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks 2019 metų Europos pilno kontakto (kiokušin) karatė čempionatas, kuriame Aneta sau kelia aukščiausius tikslus.

„Pagaliau norėčiau ir atstovaudama Lietuvai užimti prizinę vietą Europos čempionate. Kol kas už Lietuvą to nepasiekiau. Noriu pralaužti tuos ledus“, – apie laukiantį čempionatą kalbėjo karatė kovotoja.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Airijai atstovaujantii Aneta Meškauskienė
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Airijai atstovaujantii Aneta Meškauskienė

A.Meškauskienė varžysis 60–65 kg svorio kategorijoje, kurioje titulo iš rankų stengsis nepaleisti Lenkijos kovotoja Monika Zielinska. Vilniuje varžysis ir kitos į geriausiųjų ketvertą pernai patekusios merginos: antrąją vietą užėmusi bulgarė, 2018 metų absoliučios svorio kategorijos čempionė Ivanka Deleva bei trečiąją poziciją pasidalijusios vengrė Gyongyi Seregely ir kartvelė Tamar Bibileišvili.

Šiam ketvertui iššūkį mes trys lietuvės – A.Meškauskienė, Magdalena Gustaitytė ir Vaiva Kairaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas