Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 15

Rusija siūlosi surengti alternatyvias sporto žaidynes

Rusija trečiadienį pasisiūlė surengti alternatyvias sporto žaidynes, kuriose varžytųsi Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SOC) narių sportininkai.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“
Temos: 1 Rusija

Ukrainą užpuolusios ir jau ilgiau nei metus griaunančios valstybės vadovas Vladimiras Putinas dar rugsėjį pasiūlė surengti sporto žaidynes, kurios taptų savotiška Rusijos ir kitų šalių atsvara olimpinėms žaidynėms.

Trečiadienį Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas išreiškė norą organizuoti šias žaidynes per susitikimą su kitų SOC narių sporto atstovais Indijoje.

Maskvos ir Pekino įkurtai SOC priklauso aštuonios šalys: Rusija, Kinija, Indija, Iranas, Pakistanas, Kazachstanas, Kirgizija ir Tadžikija.

Manoma, kad reguliarius susitikimus tarp įvairių grandžių atstovų ir bendras karines pratybas rengianti organizacija taip tikisi sukurti atsvarą JAV įtakai pasaulyje.

Beveik iš visų olimpinių sporto šakų varžybų eliminuota Rusija jau ne pirmą kartą prisideda prie alternatyvių žaidynių kūrimo. 2021 m. Rusija ir dar aštuonios šalys dalyvavo CIS žaidynėse, bet jos nublanko prieš keliomis savaitėmis anksčiau surengtas Tokijo olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas