Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 01

Rusija uždraudė atletams per dopingo testus gerti alų

Rusija dėl atletų „agresyvaus“ elgesio ir įtakos dopingo testų rezultatams penktadienį uždraudė sportininkams vartoti alkoholį tikrinant, ar jų organizme yra uždraustų medžiagų.
Alaus bokalas
Alaus bokalas / 123FR nuotr.
Temos: 3 Rusija Alus Dopingas

Po varžybų išgerta alaus taurė gal ir padeda daug skysčių netekusiam atletui pateikti šlapimo mėginį, bet dabar jiems teks apsiriboti „dideliais vandens kiekiais“, kuriuos parūpins tikrintojai, pranešė Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vadovo pavaduotoja Margarita Pachnockaja.

Ji pareiškė naujienų agentūrai AP, kad alkoholiu itin piktnaudžiaudavo lengvaatlečiai.

„Tai nėra labai gerai kalbant apie atletų elgesį dopingo kontrolės metu, mandagumą ir taisyklių laikymąsi, – sakė ji. – Jie būdavo nemandagūs, šiek tiek agresyvūs.“

RUSADA nustatė, kad alus netgi gali paveikti „biologinio paso“ programos, per kurią tikrinama, ar atletai vartoja dopingą, rezultatus.

„Alus turėdavo didelę įtaką. Jis gali lemti ar paslėpti tam tikrus pokyčius“, – pažymėjo M.Pachnockaja. Tačiau ji pabrėžė, kad nėra jokių įrodymų, kad atletai tyčia mėgindavo keisti testų rezultatus.

Pasak M.Pachnockajos, nuo šiol visi su alumi atvykstantys sportininkai bus „griežtai“ perspėjami paslėpti gėrimą, o apie nepaklūstančių atletų elgesį bus pranešama jų sporto šaką valdančioms institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas