Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 07

Rusijos dopingo skandalas: suspenduoti treneriai tebedirba

Sekmadienį Vokietijos kanalas ARD TV paskelbė trečiąją dokumentinio filmo apie Rusijos dopingą dalį.
Vladimiras Kazarinas su Marija Savinova ir Jekaterina Postigova, kurioms gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos
Vladimiras Kazarinas su Marija Savinova ir Jekaterina Postigova, kurioms gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filme pristatomi įrodymai, kad Rusijoje ir toliau yra dangstomi dopingą vartojantys sportininkai. 

Naujoji Rusijos antidopingo agentūros vadovė Anna Antseliovič yra kaltinama derybomis su sportininkais dėl jų dopingo mėginių. 

Filmo autorius teigia, kad turi vadovės pokalbio su vienu atletu įraše. Tiesa, filme jis nėra paleidžiamas. Pokalbio turinys yra pateikiamas vokiečių kalba.

Taip pat filme atskleidžiama, kad treneris Vladimiras Mohni vis dar dirba, nors IAAF jį visam gyvenimui nušalino nuo sporto.

Buvęs Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vykdomasis direktorius Nikita Kamajevas neseniai  mirė Maskvoje. Filmo kūrėjai mano, kad ši mirtis nėra atsitiktinė. Prieš nelaimę jis norėjo užsienio žurnalistams perduoti įrodymus apie dopingo vartojimą Rusijoje.

WADA rekomendavo suspenduoti Rusijos lengvosios atletikos federaciją ir jos sportininkus neribotam laikui – kol rusai nesutvarkys kovos su dopingu sistemos.

WADA taip pat paskelbė, kad į netvarką Rusijoje nereagavo tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), o jos buvusiems prezidentui Lamine'ui Diackui iškelta baudžiamoji byla už korupciją – jis ėmė kyšius, už kuriuos dangstė Rusijos sportininkus.

RUSADA kaltinama tuo, kad sugebėjo nuslėpti 1417 mėginių, kurie neva buvo paimti iš dopingą vartojusių Rusijos sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai