Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

Rusijos sportininkai Rio žaidynėse būtų po padidinamuoju stiklu

Buvęs pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) prezidentas Dickas Poundas, kurio vadovaujama komisija atliko tyrimą, pasibaigusį Rusijos lengvaatlečių diskvalifikacija iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, teigė, kad rusai kels įtarimą, net jei jiems bus leista varžytis.
Marija Savinova-Farnosova ir Jekaterina Poistogova gali būti išmestos iš sporto visam laikui
Londono žaidynių prizininkės, Marija Savinova-Farnosova ir Jekaterina Poistogova, gali būti išmestos iš sporto visam laikui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jiems tenka atsakomybė įrodyti, kad bet kokie atlikti pakeitimai veikia. Mūsų ataskaita Rusijoje buvo sutikta prieštaringai ir net atmesta,. Vis dėlto bent jau lengvaatlečių federacijos prezidentas davė visam Rusijos sporto pasauliui suprasti, kad problema yra didelė“, – sporto konferencijoje Londone teigė D.Poundas.

Birželį tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) rinksis į susitikimą, kuriame bus sprendžiamas Rusijos lengvaatlečių likimas Rio.

„Jeigu priimsime Rusiją atgal, ar galėsime būti tikri, kad kiekvienas iš jų yra švarus? Manau, kad bus labai sunku taip teigti.

Vis tiek kažkas liks nukentėjęs. Arba tai bus švarūs atletai, kuriems teks varžytis prieš nesąžiningus, arba tai bus švarūs Rusijos sportininkai, kurie nukentės dėl nesąžiningų savo tautiečių veiksmų.

Jeigu rusams bus leista varžytis, jie kels įtarimą ir turės sunkiai dirbti, kad mus įtikintų, jog visa komanda švari“, – kalbėjo D.Poundas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas