Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08 /20:52

Saldi pergalė: charakterį parodę Lietuvos rankininkai nukovė islandus

Penktadienio vakarą Lietuvos rankinio rinktinės išlaikė kol kas svarbiausią egzaminą šiais metais. Vilniaus „Siemens“ arenoje Artūro Juškėno auklėtiniai 28:27 (10:13) pranoko islandus. Mūsiškiams tai yra paskutinis barjeras, norint prasibrauti į kitąmet Vokietijos ir Danijoje vyksiančias planetos pirmenybes. Dabar įvarčio persvarą reikia išsaugoti atsakomajame mače, kuris bus žaidžiamas Reikjavike kitą trečiadienį.
Rankinio rungtynės: Lietuva - Islandija
Aidenas Malašinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastaba: po rungtynių buvo anuliuotas per klaidą įrašytas vienas Lietuvos rinktinės įvartis ir galutiniu rezultatu paskelbtos lygiosios 27:27.

Islandai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir lengviau įveikė startinį jaudulį. Pirmą įvartį mūsiškiai pelnė tik 7-ąją dvikovos minutę – iš krašto įmetė Valdas Drabavičius (1:2).

Svečiams likus mažumoje, prabilo Aidenas Malašinskas, o netrukus galingai iš toli mostelėjo Mindaugas Dumčius – 3:3.

Lietuviai vis dažniau bandė žaisti per A.Malašinską, bet svečiams pavyko išlaikyti trapią persvarą – 6:5.

A.Malašinskas turėjo puikią progą pirmą kartą išvesti šeimininkus į priekį, bet nerealizavo 7m baudinio. Į tai svečiai žaibiškai atsakė dviem įvarčiais (6:8).

Tuomet pagaliau prabilo Jonas Truchanovičius (7:8), bet islandai lietuvius išlaikė per saugų 2-3 įvarčių atstumą.

Kėlinio pabaigoje A.Juškėnas nusprendė patausoti A.Malašinską ir J.Truchanovičių ir mūsiškiams rasti kelius prie varžovų vartų sekėsi gerokai sunkiau.

Po pirmojo kėlinio – trijų įvarčių deficitas (10:13).

Bet antroje rungtynių pusėje lietuviai pradėjo rodyti nuostabų charakterį. Gerdas Babarskas rezultatą išlygino (16:16), o netrukus kapitonas Gintaras Cibulskis pirmą kartą mūsiškius išvedė į priekį – 17:16!

Mindaugas Dumčius persvarą padidino iki dviejų įvarčių, bet į tai islandai atsakė net penkiais įvarčiais.

Bet kantrus žaidimas lietuviams ir toliau leido likti žaidime. Įpusėjus kėliniui, emocijos pradėjo veržtis per kraštus. Geltona kortele buvo nubaustas ir Lietuvos rinktinės vairininkas A.Juškėnas.

Po A.Malašinsko įvarčio – vėl lygu (22:22).

Jonas Truchanovičius vėl veda mūsiškius į priekį – 24:23.

Islandai nepasidavė, bet Gintaras Cibulskis paleido gražų „balioną“ – 26:25.

Rungtynių pabaiga priklausė lietuviams. Likus dviem minutėms ir esant lygiam rezultatui, fantastišką „bombą“ paleido Jonas Truchanovičius (27:26), o islandams užpulti nepavyko.

Tuomet Jonas įmetė dar kartą (28:26) ir pakvipo pergale.

Likus 5 sek. į mūsiškių vartus buvo skirtas 7m baudinys. Jį islandai realizavo, bet pergalė šį vakarą priklausė lietuviams – 28:27.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 7, Mindaugas Dumčius 6, Jonas Truchanovičius 5, Mindaugas Urbonas 3, Gintaras Cibulskis, Gerdas Babarskas ir Valdas Drabavičius po 2, Laurynas Palevičius 1.

Islandija: Arnoras Gunnarssonas 7, Omaras Ingi Magnussonas ir Aronas Pálmarssonas po 5.


Iki šiol vienintelį kartą pasaulio čempionate lietuviai yra žaidę 1997-aisiais, kai pirmenybės vyko Japonijoje. Tuomet mūsiškiai tarp 24 komandų užėmė aukštą 10-ąją vietą.

Tose pačiose pirmenybėse lietuviai susitiko ir su islandais ir nusileido grupės varžybose 19:21. Islandai tame pasaulio čempionate užėmė 5-ąją vietą.

Galimybės atsirevanšuoti islandams ilgai laukti nereikėjo. Prabėgus mažiau nei pusmečiui Lietuva ir Islandija toje pačioje grupėje grūmėsi dėl teisės patekti į Europos čempionatą. Nors Islandijoje lietuviai pralaimėjo 25:18, tačiau Kaune pergalę šventusi Lietuva (32:29) aplenkė islandus grupėje ir kartu su tuometine Jugoslavija pateko į Europos čempionatą Italijoje, o islandai liko už pirmenybių borto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai