Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitės sporto svarbiausios datos: penkerios įdomios rungtynės

Sporto įvykių kiekvieną savaitę daugiau, nei galima prisiminti. O praleisti to, kas bus – nesinori. Juk gali pasimiršti ir patys svarbiausi mačai. Tad sporto mėgėjus 15min.lt portale kviečiame atkreipti dėmesį į svarbiausius šios savaitės sporto įvykius.
Šią savaitę laukia įdomių futbolo ir krepšinio rungtynių.
Šią savaitę laukia įdomių futbolo ir krepšinio rungtynių. / BNS ir Vida Press nuotr.

Šią savaitę prasideda Europos taurės krepšinio turnyras, kuriame žais du Lietuvos klubai, o savaitės pabaigą vainikuos Lietuvos futbolo federacijos taurės finalas.

Ankaros „Turk Telekom“ – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: Antradienis, rugsėjo 24 d., 19.30
  • Kur: Ankara, „Spor Salunu“ (Turkija)
  • Favoritas: „Turk Telekom“

Antradienį mačų Ankaroje prasideda Europos taurės turnyro sezonas.

20 komandų, padalytų į dvi grupes varžysis antrajame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre, kuriame favoritu laikomas biudžetą per vasarą smarkiai išpūtęs Tel Avivo „Hapoel“, įsigijęs ne tik kelis buvusius Eurolygos žaidėjus, bet ir iš NBA priviliojęs Patricką Beverley.

Grupėse 1-2 vietas užėmusios komandos pateks į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose finišavusios ekipos iškops į aštuntfinalį.

Praėjusį sezoną abiem Lietuvos klubams patekti į atkrintamąsias nepavyko, o Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ galimybės ir šiemet vertinamos tarp kelių kukliausių komandų turnyre.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis" nuotr./Panevėžio „7bet-Lietkabelis“
Panevėžio „7bet-Lietkabelis" nuotr./Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

Sezono startas nebus paprastas, nors 2023 metais Europos taurės finalą pasiekusi Ankaros ekipa praėjusį sezoną buvo blankesnė – ankstyvas iškritimas Europos taurės varžybose ir 8 vieta Turkijos lygoje. Vis dėlto Erdemo Cano treniruojama komanda turi kelis gero lygio legionierius, tarp jų du kanadiečius Oliverį Hanlaną ir Kyle'ą Alexanderį.

Pernai rudenį iš Ankaros klubo atleistą Nenadą Čanaką susigrąžinęs Panevėžio klubas pastarąją vasarą ženkliai pasikeitė, nes iš praėjusio sezono liko tik 4 žaidėjai. Lietuvos čempionate panevėžiečiai pirmą mačą laimėjo prieš Mažeikių klubą, bet erdvės susižaidimui matėsi daug.

Europos taurė: „Wolves-Twinsbet“ – Stambulo „Bahcesehir“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: Trečiadienis, rugsėjo 25 d., 19 val.
  • Kur: „Twinsbet arena“ Vilniuje
  • Favoritas: „Wolves-Twinsbet“

Gedimo Žiemelio valdomas klubas pradeda antrą sezoną Europos taurės varžybose, kur ambicijos didesnės po debiutinio sezono, kai žingsnio pritrūko iki atkrintamųjų varžybų.

Šeši krepšininkai atvyko, šeši liko, o bendrai komanda paliko gerą įspūdį per repeticijas ir pirmąsias laimėtas Lietuvos čempionato rungtynes su Jonavos ekipa sekmadienį.

Bet dabar naujojo trenerio Alessandro Magro treniruojamos komandos laukia rimtesnis varžovas.

Nors „Bahcesehir College“ tik 2018 metais atsirado Turkijos aukščiausioje lygoje, Stambulo privačių mokslo įstaigų tinklo (darželiai, mokyklos, gimnazijos, mokslo muziejai) remiama komanda jau yra laimėjusi ir tarptautinį trofėjų – FIBA taurę 2022 metais. Dejano Radonjičiaus treniruojamas Turkijos klubas pasikvietė porą Eurolygoje daug metų rungtyniavusių žaidėjų – Jaleeną Smithą, Marko Simonovičių ir Mateuszą Ponitką, o vienu komandos lyderiu yra buvęs žalgirietis Tyleris Cavanaugh.

Bundeslyga: Miuncheno „Bayern“ – Lėverkūzeno „Bayer“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: Šeštadienis, rugsėjo 28 d., 19.30
  • Kur: „Allianz“ arena, Miunchene
  • Favoritas: „Bayern“

Savaitgalį vyks ir Madrido derbis Ispanijoje tarp „Atletico“ ir Madrido „Real“, bet mūsų akys krypsta į Vokietiją, kur praėjusio sezono čempionas Lėverkūzeno „Bayer“ šeštadienį viešės Miunchene.

Daug pastarųjų metų Bundeslygoje dominavęs, bet praėjusį sezoną trečias likęs „Bayern“ klubas lauks ypatingo varžovo po puikios savaitės. Čempionų lygos starte bavarai 9:2 sutriuškino Zagrabo „Dinamo“, o savaitgalį 5:0 pervažiavo ir Bremeno „Werder“. Priskaičiavus prieš tai 6:1 pasiektą pergalę Bundeslygoje prieš Kylio ekipą, suskaičiuojame lygiai 20 įvarčių per trejas rungtynes – fantastiškas puolimas.

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Harry Kane'as
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Harry Kane'as

Regis, Vincento Kompany treniruojamoje komandoje prie etatinio įvarčių mušėjo Harry Kane'o puikiai jaučiasi du įvarčius į Bremeno komandos vartus pelnęs Michaelas Olise, vasarą įsigytas už 60 mln. eurų iš „Crystal Palace“. Nenuostabu, jog Miuncheno klubas pirmauja Bundeslygoje su 12 taškų per 4 mačus.

Xabi Alonso treniruojama Lėverkūzeno komanda po pasakiško praėjusio sezono rikiuojasi antra su 9 taškais. Praėjusią savaitę ji irgi nesikuklino įvarčiais, bet patyrė ir sunkumų – po 4:0 pergalės Čempionų lygoje prieš „Feyenoord“, teko vytis varžovus ir mušti per teisėjo pridėtą laiką sekmadienį, kol Bundeslygoje 4:3 buvo palaužtas „Wolfsburg“. „Negalime gintis taip naiviai“, – pareiškė „Bayer“ vienas lyderių Granitas Xhaka.

„Betsafe-LKL“: Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – Vilniaus „Wolves-Twinsbet“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: Šeštadienis, rugsėjo 28 d., 19 val.
  • Kur: „Kalnapilio“ arena
  • Favoritas: „Wolves-Twinsbet“

Po starto Europos taurės varžybose „7bet-Lietkabelio“ ir „Wolves-Twinsbet“ keliai susikirs „Betsafe-LKL“ čempionate – tai bus pirmasis Lietuvos pirmojo ketverto komandų tarpusavio mačas šį sezoną.

Praėjęs sezonas šiems klubams ir baigėsi Panevėžyje, tąsyk pergale ir bronzos medaliais besimėgaujant šeimininkų komandai. Tačiau per vasarą abi ekipos stipriai pasikeitė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Vilniaus klubas šiemet efektyviau nei pernai panaudojo savo dukart didesnį biudžetą ir surinko sudėtį, kuri per kontrolines rungtynes atrodė geriau sulipusi nei panevėžiečių. Laukia tikrai intriguojantis mačas, turbūt nemažai parodysiantis ko iš komandų galima tikėtis toliau sezono eigoje.

LFF taurės finalas: Gargždų „Banga“ – Kauno rajono „Hegelmann“

Suprasti akimirksniu

  • Kada: sekmadienis, rugsėjo 29, 17 val.
  • Kur: Kauno Dariaus ir Girėno stadionas
  • Favoritas: „Hegelmann“

Veja jau žaliuoja Dariaus ir Girėno stadione, kur savaitė baigsis istoriniu vienai komandų Lietuvos futbolo federacijos taurės finalu.

Tris kartus (2011, 2014, 2019 metais) finale žaidusi Gargždų „Banga“ yra arti pirmojo trofėjaus per ilgą klubo istoriją, juo labiau, kad sezonas klostosi solidžiai – Lietuvos čempionate komanda rikiuojasi ketvirtoje vietoje ir gali pakartoti geriausią pasiekimą (4 vieta 2020 metais).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės pusfinalis „Kauno Žalgiris“ – Gargždų „Banga“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės pusfinalis „Kauno Žalgiris“ – Gargždų „Banga“

Kauno rajono „Hegelmann“ nuo 2021 metų žaidžia A lygoje, iki šiol aukščiausia vieta buvo ketvirta (2022 m.), o taurės finalas pasiektas vieną kartą (2022 metais).

Tačiau šį sezoną Andriaus Skerlos treniruojami kauniečiai tvirtai įsitvirtinę antrojoje vietoje Lietuvos čempionate, Gargždų ekipą lenkia 17 taškų, tad mūšį dėl pirmojo titulo per klubo istoriją pasitinka favoritų vaidmenyje.

Luko Bartkaus nuotr./„Žalgiris“ – „Hegelmann“
Luko Bartkaus nuotr./„Žalgiris“ – „Hegelmann“

„Hegelmann“ kelias link finalo buvo pakankamai lengvas, išvengiant stipresnių komandų, o „Banga“ pusfinalyje pateikė staigmeną, kai Dariaus ir Girėno stadione 1:0 eliminavo taurės varžybų finalo šeimininką „Kauno Žalgirį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas