Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 03

Sėkmingai rungtynes pradėję jaunieji Lietuvos beisbolininkai neatsilaikė prieš Izraelio rinktinę

Antradienį, antrąją Europos jaunimo beisbolo čempionato dieną Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinė susirėmė su šeimininkais – Izraeliu. Nepaisant sėkmingos pradžios (po trijų kėlinių rinktinė pirmavo 3:1), rungtynės baigėsi nepalankiu Lietuvos rinktinei rezultatu – 7:15.
Lietuvos beisbolo jaunimo rinktinė
Lietuvos beisbolo jaunimo rinktinė / Ugniaus Antanavičiaus nuotr.

Tik atvykę į stadioną, vaikinai dar spėjo pamatyti tris paskutinius Rusijos ir Ukrainos varžybų kėlinius. Šiose principinių varžovų rungtynėse triumfavo Ukraina – puikią gynybą antrą dieną iš eilės pademonstravę ukrainiečiai laimėjo rezultatu 3:0. Priminsime, kad pirmadienį lietuvius ukrainiečiai nugalėjo 10:1.

Beje, tarp Ukrainos ir Rusijos komandų, kaip kalbama turnyro užkulisiuose, egzistuoja nemenka įtampa. Rusijos žaidėjai teigė, kad ukrainiečiai su jais vengia bendrauti. Tuo tarpu per komandų trenerių susitikimą Ukrainos rinktinės treneris atsisakė priimti Rusijos komandos kepurėlę, kurią šios komandos treneris jam pasiūlė kaip suvenyrą.

Pergalė reiškė, kad turnyre ukrainiečiai turi jau dvi pergales ir beveik užsitikrina kelialapį į finalą. Tuo tarpu dėl antro kelialapio kovos likusios trys komandos – Izraelis, Rusija ir Lietuva.

Prieš rungtynes komandą nudžiugino aikštyne apsilankiusi Lietuvos ambasados delegacija. Kartu su keletu Izraelyje gyvenančių lietuvių jie sudarė negausų, tačiau aistringą komandos sirgalių būrį.

Ugniaus Antanavičiaus nuotr,/Lietuvos beisbolo jaunimo rinktinės gerbėjai
Ugniaus Antanavičiaus nuotr./Lietuvos beisbolo jaunimo rinktinės gerbėjai

Lietuvos beisbolo asociacijos prezidentas Žilvinas Vodzinskas padėkojo Lietuvos ambasados Izraelyje delegacijai ir kitiems Izraelio lietuviams už palaikymą. O ambasados atstovai savo ruožtu palinkėjo sportininkams sėkmės ir sakė tikintys, kad ir Lietuvoje netrukus atsiras tarptautinius standartus atitinkantis beisbolo stadionas.

„Kai Lietuvoje iškils stadionas, tokios sporto šventės galės vykti ir mūsų šalyje“, – sakė Ž.Vodzinskas.

Treneris Virmidas Neverauskas rungtynėse dažnai keitė metikus, Metikais varžybose žaidė Džiugas Gavrilčikas, Robertas Vilimas, Justinas Račkauskas, Ugnius Čepelionis ir Norvydas Žukauskas.

Lietuviai gynėsi pirmi. Pirmajame kėlinyje lietuviams pavyko sėkmingai apsiginti, tačiau puolimas nesusiklostė sėkmingai ir rezultatas po kėlinio buvo 0:0. Antrasis kėlinys susiklostė ne taip sėkmingai – izraeliečiai pelnė pirmąjį tašką, tuo tarpu lietuviai, nors Kęstas Vilimas pasiekė trečią bazę, galiausiai išmušus trečiąjį atmušėją vėl liko „sausi“.

Ypač sėkmingas lietuviams buvo trečiasis kėlinys. Sėkmingai apsigynus, lietuvių atmušėjas Robertas Vilimas įspūdingu smūgiu pasiuntė kamuolį už aikštės ribų, kas beisbole nutinka ypač retai. Tai leido lietuviams vienos atakos metu pelnyti net tris taškus. Po trečiojo kėlinio lietuviai pirmavo 3:1.

Ketvirtajame kėlinyje lietuviams nepavyko apsiginti, du izraeliečiai sėkmingai įėjo į namų bazę ir rezultatas tapo 3:3. Lietuvių puolimas buvo nesėkmingas.

Labai nesėkmingai susiklostė penktasis kėlinys. Po poros apmaudžių klaidų lietuviai praleido dar keturis taškus ir rezultatas tapo 3:7. Tuo tarpu sėkmingai užpulti lietuviams vėl nepavyko.

Lietuviai narsiai stengėsi „kabintis“ į žaidimą, tačiau nesiklijavo žaidimas ir vėliau – nei puolime, nei gynyboje. Po šeštojo kėlinio rezultatas buvo 3:9, po septintojo – 3:10, po aštuntojo – 3:12.

Vis dėlto paskutiniame kėlinyje, izraeliečiams pakeitus metiką, Lietuvos rinktinė sužibėjo. Po sėkmingų Mariaus Balandžio, Algirdo Žarkaičio ir Mato Sirgėdo mušimų buvo pelnyti keturi taškai, leidę sumažinti skirtumą. Rungtynės baigėsi rezultatu 7:15.

Lietuviams po tašką pelnė M.Sirgedas, Robertas Vilimas, Kęstas Vilimas, Romantas Trumpa, M.Balandis, D.Gavrilčikas ir A.Žarkaitis.

„Kovojome garbingai, nusiteikimas buvo puikus. Tačiau darėme klaidų. Žinojome, kad Izraelis išleis žaisti metiku labai gerą metiką, kurį žinau nuo tada, kai jam buvo 14 metų. Daugiau gerų metikų jie dabar neturi, tai jiems didelis nuostolis. Mūsų uždavinys buvo neskubėti mušti, varginti jų metiką, kad jie būtų priversti jį pakeisti. Deja, šio plano nepavyko įgyvendinti. Ir jis išsilaikė net 8 kėlinius. Jį pakeitus, paskutinis kėlinys susiklostė sėkmingai, bet jau buvo per vėlu“, – po rungtynių sakė V.Neverauskas.

Taip pat V.Neverauskas pažymėjo, kad Lietuvos rinktinės metikams nesisekė atlikti gerų metimų.

„Vieni skuba, kiti delsia, kažkoks jaudulys. Metikas turi valdyti situaciją, o buvo atvirkščiai – situacija valdė metikus. Vienas Justinas Račkauskas gal susitvarkė su jauduliu, bet jam kliudė nuovargis, nes jis žaidė ir vakar“, – sakė V.Neverauskas.

Ugniaus Antanavičiaus nuotr./Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas
Ugniaus Antanavičiaus nuotr./Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas

Pasak trenerio, jis laikosi filosofijos, kad galima pralošti mūšį, bet negalima pralošti karo.

„Minimalus tikslas – grįžti su medaliais. Ir to tikslo sieksime. Jei dar kartą žaisime su Izraeliu, mes laimėsime. Tie vaistai suveiks“, – teigė V.Neverauskas.

Fantastišką mušimą, po kurio kamuolys buvo išmuštas net už aikštės ribų, atlikęs R.Vilimas teigė, kad tai pirmas toks metimas jo karjeroje. Jis sakė vykdamas į varžybas labai norėjęs atlikti tokį smūgį.

„Rungtynės buvo tikrai gražios, bet buvo daug klaidų, ir tai nulėmė pralaimėjimą. Rytoj, jei bus mažiau klaidų, vaizdas bus geresnis. Su penkiomis klaidomis laimėti tokiame lygyje praktiškai neįmanoma. Bet nusiteikimas buvo superinis, aš nežinau, kada esu buvęs tokioje atmosferoje“, – sakė R.Vilimas.

Trečiadienį Lietuvos rinktinės laukia rungtynės su Rusija. Tam, kad Lietuvos rinktinė patektų į finalą, jai reikia nugalėti Rusiją dideliu skirtumu ir tikėtis, kad Ukraina palauš Izraelį. Kitu atveju Lietuva kovos dėl trečios vietos ir bronzos medalių.

Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinės sudėtis (skaičius žymi numerį):

1. Gytis Morkūnas, 17 metų, metikas

2. Ugnius Čepelionis, 16 metų, gaudytojas

3. Romantas Trumpa, 17 metų, išorinė aikštė

4. Mindaugas Strimaitis, 16 metų, vidinė aikštė

7. Džiugas Gavrilčikas, 17 metų, metikas

8. Justinas Račkauskas, 21 metai, metikas

9. Robertas Vilimas, 21 metai, metikas

12. Paulius Nenartavičius, 20 metų, vidinė aikštė

19. Edvinas Dubickas, 17 metų, vidinė aikštė

50. Arnas Aukštuolis, 17 metų, vidinė aikštė

51. Algirdas Žarkaitis, 20 metų, išorinė aikštė

52. Matas Sirgėdas, 17 metų, išorinė aikštė

53. Norvydas Žukauskas, 16 metų, metikas

61. Kęstas Vilimas, 21 metai, gaudytojas

95. Marius Balandis, 18 metų, metikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus