Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sidabrinės žvaigždės D.Banevič sutikimas Vilniuje: breiko vakarėlis ir mersedesas dovanų

Pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste įspūdingai sutikta iš Paryžiaus olimpinių žaidynių su sidabro medaliu sugrįžusi breiko žvaigždė Dominika Banevič – Bgirl Nicka.

Šį kartą olimpinių žaidynių medalininkė buvo pasitikta ypač originaliai. Breiko bendruomenė Vilniaus oro uoste surengė improvizuotą šokių vakarėlį.

Jo metu savo įgūdžius demonstravo breiko entuziastai, o muziką leido sportui neabejingas dainų kūrėjas, prodiuseris ir hiphopo grupės „G&G Sindikatas“ narys DJ Mamania.

Olimpinė vicečempionė liko nustebinta, bet nepasimetė. Dominika prisijungė prie šokančiųjų ir aidint didelėms ovacijoms net atliko keletą savo firminių judesių.

Visgi dar didesnė staigmena jos laukė jau išėjus iš laukiamosios salės. Čia šokėjai įteiktas elektra varomas „Mercedes Benz“ EQC 400 automobilis.

Jį septyniolikmetei padovanojo Lietuvos golfo bendruomenė. Su juodu mersedesu Bgirl Nicka ir paliko oro uostą.

„Esu laiminga dėl to, kaip viskas įvyko. Padariau tai, ką moku geriausiai, ir mėgavausi kiekviena akimirka. Nuotaika ypač gera buvo po pusfinalio – ir ne todėl, kad patekau į finalą, bet pirmiausia dėl to, kad sušokau labai gerai. Buvau labai patenkinta ir mėgavausi savo šokiu. Atmosfera buvo gera, muzika buvo gera – viskas sukrito puikiai ir parodžiau pasauliui, koks breikas yra nuostabus. Toks ir buvo mano tikslas. Sidabras buvo tik gražus priedas ir atpildas už sunkų darbą. Kur kas svarbiau buvo parodyti pasauliui, koks nuostabus yra šis sportas“, – oro uoste kalbėjo olimpinė vicečempionė.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Į Vilnių grįžo Dominika Banevič iš olimpinių žaidynių
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Į Vilnių grįžo Dominika Banevič iš olimpinių žaidynių

Praėjusiais metais D.Banevič tapo pasaulio ir Europos čempione bei buvo išrinkta geriausia Lietuvos sportininke.

Visgi ryškiausia karjeros pergalė jos laukė Paryžiuje, kur ši sporto šaka į olimpinių žaidynių programą buvo įtraukta pirmą kartą.

„Dabar svarbiausia kiek pailsėti psichologiškai. Fiziškai visai nesu pavargusi. Rytoj jau grįšiu į salę toliau treniruotis. Myliu breiką ir tai yra mano gyvenimas. Mėgaujuosi procesu ir negaliu gyventi be treniruočių. Tiesiog norisi kiek pailsėti psichologiškai, o po savaitės jau dalyvausiu viename renginyje, kurį organizuoja breiko bendruomenė“, – kalbėjo D.Banevič.

Į Lietuvą septyniolikmetė sportininkė grįžo kiek vėliau, nei buvo planuota iš anksto, mat sekmadienį dalyvavo Paryžiaus olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje ir nešė Lietuvos vėliavą.

„Sveikinimų tikrai netrūko ir aš net nustebau, kiek tribūnose buvo mūsų vėliavų. Palaikymas buvo didžiulis ir dėl to yra tikrai malonu“, – sakė sportininkė.

Olimpinių žaidynių breiko varžybų finale septyniolikmetė vilnietė nusileido japonei Ami.

„Negaliu komentuoti teisėjų rezultatų. Jie savo darbą atlieka labai gerai. Viską lėmė detalės. Finale nebuvo taip, kad kažkuri iš mūsų laimėtų didele persvara. Atidavė auksą japonei, tai atidavė – džiaugiuosi už ją, o man svarbiausia, kad galėjau šokti finale ir daug kartų suteikti šį malonumą žiūrovams“, – teigė olimpinė vicečempionė.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Į Vilnių grįžo Dominika Banevič iš olimpinių žaidynių
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Į Vilnių grįžo Dominika Banevič iš olimpinių žaidynių

Kartu su Nicka pirmadienį vienu skrydžiu sugrįžo ir dar dvylika Lietuvos olimpiečių: buriuotoja Viktorija Andrulytė, lengvaatletė Daina Zagainova, baidarių ir kanojų atstovai Simonas Maldonis, Ignas Navakauskas, Artūras Seja, Mindaugas Maldonis, Andrejus Olijnikas, imtynininkas Mindaugas Venckaitis, penkiakovininkės Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė bei dviratininkai Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendel.

Galima priminti, kad kartu su D.Banevič sidabro medalį į Lietuvą parvežė ir disko metikas Mykolas Alekna, su bronzos apdovanojimais grįžo irkluotoja Viktorija Senkutė ir 3x3 krepšinio rinktinė – Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis.

Lietuvai Paryžiaus žaidynėse atstovavo 51 sportininkas. Septyni jų kopė ant garbės pakylos, o dar 14 iškovojo vietas pirmuose aštuonetuose, į kurios patekę sportininkai taip pat laikomi olimpiniais prizininkais ir gauna tai patvirtinančius diplomus, o gimtinėje – ir valstybės premijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?