Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 22

Simona Krupeckaitė: „Šis apdovanojimas lyg medus ant sielos“

Rio de Žaneiro dviračių treke Simonai Krupeckaitei nepavyko pasiekti, ką norėjo, bet 34 metų dviratininkė sulaukė atpildo už kovą olimpinėse žaidynėse ir pergales Europos pirmenybėse.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

S.Krupeckaitė paskelbta geriausia 2016 metų Lietuvos sportininke, Lietuvos sporto apdovanojimų tarybos rinkimuose nukonkuravusi dvi tituluotas varžoves: plaukikę Rūtą Meilutytę ir penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

2009 ir 2010 metais išrinkta geriausia Lietuvos sportininke, kai rinkimuose dar nebuvo dviejų – vyrų ir moterų – kategorijų, S.Krupeckaitė ketvirtadienį pridėjo trečią titulą, susilygindama su R.Meilutyte ir vienu titulu pralenkusi L.Asdauskaitę-Zadneprovskienę.

„Jaučiuosi kaip mažas feniksas“, – sakė S.Krupeckaitė, po kelerių metų pertraukos šiemet vėl parodžiusi jėgą mindama dviračių pedalus.

Vytauto Dranginio nuotr./Simona Krupeckaitė
Vytauto Dranginio nuotr./Simona Krupeckaitė

Nors olimpinėse žaidynėse ji nepasiekė prizininkų pakylos, užėmusi septintąją vietą sprinte ir dvyliktąją keirine, spalį Prancūzijoje vykusiame Europos čempionate Simona tapo nesulaikoma.

Auksas sprinte ir du bronzos medaliai (keirine ir komandiniame sprinte su Migle Marozaite) buvo atpildas už sunkų ir ilgą sugrįžimą į dviračių sportą po motinystės.

– Kaip jaučiatės, išrinkta geriausia metu sportininke? – paklausėme S.Krupeckaitės.

– Labai malonu gauti tokį apdovanojimą. Tačiau aš nesijaučiu geriausia metų sportininke. Šis apdovanojimas kaip medus ant sielos – pakylėjimas dušiai. Tikrai nuostabu.

– Ar tai reiškia, jog pati galbūt būtumėte balsavusi kitaip?

– Aš kritikuoju save, ne kitus. Nežinau. Norėtųsi balsuoti pagal nuopelnus ir įvertinti geriausius pasirodymus. Bet taip įvyko, kad šiemet moterų sporte nebuvo didelių asmeninių pasiekimų olimpinėse rungtyse.

Aš pati sau kėliau aukštesnius tikslus, todėl nesijaučiu labai didele sportininke šiemet. Nesu nusivylusi, tiesiog svajonė neišsipildė.

Vis dėlto trečią kartą esate pripažinta geriausia sportininke. Kurių metų titulas jums brangiausias?

– Visi savaip brangūs ir malonūs. Galbūt pirmasis įvertinimas labiausiai. Tačiau ir šis brangus, tiesiog kitoks – netikėtas. Gera grįžti ir jaustis reikalingai ir mylimai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Krupeckaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Krupeckaitė

– Ką norėtumėte pasiekti 2017-aisiais?

– Grįžti į pasaulio elitą, galbūt laimėti kokį medalį planetos čempionate, kuris vyks jau balandžio mėnesį. Pirmenybės vyks labai toli – Hongonge, bet kodėl gi ne?

– Už ką būtumėte atidavusi balsą renkant geriausią sportininką vyrą?

– Aš pritariu nominacijoms ir laimėtojui.

– Nepaisant Aurimo Didžbalio buvusio dopingo skandalo?

– Kas buvo, tas buvo buvo. Vyrai stiprūs, pasiekimai nuostabūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas