Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

Šiuolaikinės penkiakovės federacijoje – nauji vėjai: netikėtas prezidentas ir naujos pareigos J.Kinderiui

Vienintelį olimpinį medalį Tokijuje Lietuvai padovanojusi šiuolaikinė penkiakovė keičia bėgius ir į naują olimpinį ciklą leisis šviežiomis mintimis bei pakeitusi veidus. Ketvirtadienio popietę naujuoju Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) prezidentu netikėtai išrinktas šio sporto bendruomenei mažai pažįstamas Aistis Baronas, o generalinio sekretoriaus pareigos patikėtos apie sportinės karjeros pabaigą vis rimčiau galvojančiam Justinui Kinderiui.
Justinas Kinderis
Justinas Kinderis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Audito, konsultacijų ir apskaitos bendrovės „Grant Thornton Rimess“ direktorius Genadijus Makuševas LŠPF vairą laikė nuo 2017-ųjų. Šiuolaikinė penkiakovė verslininkui nebuvo naujiena – jis pats yra buvęs sporto meistras, Lietuvos čempionas ir prizininkas, o vėliau – ilgametis LŠPF revizijos komisijos pirmininkas ir rėmėjas.

Visgi šiemet jis sulaukė konkurencijos. Pirštinę prezidento rinkimuose G.Makuševui metė kitas verslininkas – kaunietis A.Baronas. „JSC Laktopolis“ komercijos direktorius balsavimo metu gavo 6 balus iš 10 ir daug kam netikėtai tapo nugalėtoju.

„Esu buvęs dviračių sporto atstovas. Baigęs sportą turėjau dviračių sporto klubą, dirbome su treneriais. Gavau pasiūlymą ne taip ir seniai. Įsigilinau į esamas problemas, ypač regionuose. Kaune ir Vilniuje reikalai yra pakankamai geri ar bent jau aiškūs. Viena mūsų krypčių – padėti regionų treneriams dirbti su savivaldybėmis. Ateiti į federaciją dirbti šiuo metu yra didelis iššūkis. Tokijo olimpinės žaidynės parodė, kad sporte problemų turime didelių. Šioje sporto šakoje visada turėjome gerus rezultatus, bet norime atnešti naujos jėgos. Tikiu, kad mūsų įvairialypė komanda su šiuo iššūkiu susitvarkys“, – kalbėjo naujasis LŠPF prezidentas.

LŠPF nuotr./Justinas Kinderis ir Aistis Baronas
LŠPF nuotr./Justinas Kinderis ir Aistis Baronas

Viceprezidentais išrinkti Andrejus Zadneprovskis (10 balsų) ir Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė (4 balsai, 5 susilaikė).

A.Zadneprovskis neslėpė, jog A.Barono išrinkimas naujuoju prezidentu jam buvo netikėtas.

„Tik šiandien apsikeitėme numeriais, nes šio žmogaus anksčiau nepažinojau. Man atrodo, kad geriau, jei prezidentas būtų atėjęs iš šiuolaikinės penkiakovės pasaulio, bet yra kaip yra“, – apie naują vadovą nedaugžodžiavo Atėnų olimpinių žaidynių sidabro ir Pekino olimpiados bronzos medalių laimėtojas.

Naujas prezidentas ketverių metų kadenciją pasitinka su nauja komanda. Nuo 1988-ųjų federacijos generalinio sekretoriaus pareigas ėjusį Viačeslavą Kalininą keičia devynis balsus iš 10 surinkęs J.Kinderis.

34-erių metų panevėžietis šią vasarą dalyvavo trečiose savo olimpinėse žaidynėse, tačiau jau po finišo Tokijuje užsiminė, kad į po trijų metų vyksiančią Paryžiaus olimpiadą veikiausiai nesugrįš.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Justinas Kinderis Tokijo žaidynėse finišavo 18-as.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Justinas Kinderis Tokijo žaidynėse finišavo 18-as.

Ketvirtadienį J.Kinderis dar nebuvo tikras dėl savo sportinės karjeros ateities, bet pripažino, jog suderinti naujas pareigas su profesionalaus sportininko gyvenimu bus labai sudėtinga.

„Reikia ramiai pakalbėti su šiuolaikinės penkiakovės bendruomene ir priimti sprendimą. Manau, kad apsispręsiu artimiausiu metu. Sportuoti noro dar turiu, bet turiu ir sau atsakyti į klausimą, ko man reikia. Ar tik noriu būti keturių olimpinių žaidynių dalyviu, ar siekti kažko dar daugiau“, – svarstė sportininkas.

J.Kinderis neslėpė, kad jeigu Tokijo olimpinės žaidynės būtų susiklostę sėkmingiau, tašką karjeroje būtų padėjęs kur kas ramesne širdimi.

„Tai būtų buvusi kaip vyšnia ant torto, tačiau viskas susiklostė kitaip“, – kalbėjo Tokijuje po žirgo kaprizų aštuonioliktas finišavęs naujasis generalinis sekretorius.

Jis neslepia, kad ir iššūkių naujose pareigose tikrai netrūks.

„Rinkimai buvo įtempti, ne visos pusės buvo patenkintos, bet tikiu, kad laikui bėgant visa šiuolaikinės penkiakovės bendruomenė dirbs viena kryptimi“, – vylėsi penkiakovininkas.

Į Trenerių tarybos pirmininkus buvo pasiūlytos Artūro Kalinino, Tomo Makarovo ir Pauliaus Aleksandravičiaus kandidatūros. Trenerių tarybos pirmininku išrinktas 4 balsus surinkęs P.Aleksandravičius.

Visi aukščiau išvardinti asmenys automatiškai tapo LŠPF vykdomojo komiteto nariais. Dar du vykdomojo komiteto nariai buvo išrinkti atskiru balsavimu. Į šias pozicijas buvo pasiūlyti Edvinas Krungolcas, Artūras Kalininas, Tomas Makarovas ir Vilius Aleliūnas, o po balsavimo į vykdomąjį komitetą buvo išrinkti A.Kalininas (6 balsai) ir T.Makarovas (4).

Taip pat buvo konferencijos metu LŠPF garbės nariais buvo paskirti Jurijus Moskvičiovas, Viačeslavas Kalininas, Vytautas Polujanskas ir Valentinas Mizgaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas