Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaudžiu pralaimėjimu baigėsi „Granito“ rankininkų kelias Europos taurės turnyre

Kauno „Granito-Kario“ rankininkams nepavyko įveikti pirmojo EHF Europos taurės turnyro etapo. Lietuvos čempionato prizininkai turėjo pripažinti slovėnų Ormožo „Jeruzalem“ klubo pranašumą.
Granitas
Granitas / Evaldo Šemioto nuotr.

Po svečiuose prieš savaitę pralaimėtų pirmųjų rungtynių 26:32, „Granitas-Karys“ tikėjosi pasiekti revanšą namuose vykusiose atsakomosiose rungtynėse. Tačiau Garliavoje vykęs susitikimas vėl baigėsi Slovėnijos klubo pergale 35:28 (18:14).

Nors kauniečiai sėkmingai pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį 10:7, tačiau vėliau pateko į gilią duobę. Atkarpą net 8:0 laimėję svečiai nutolo ir nepaliko vilčių pakovoti dėl kelialapio į antrąjį Europos taurės etapą. Jame „Granitą-Karį“ įveikusios „Jeruzalem“ komandos laukia tituluotas varžovas – Čempionų taurės ir Europos taurės laimėtojas Bania Lukos „Borac“ klubas iš Bosnijos ir Hercegovinos.

„Pirmose rungtynėse komandą kaustė jaudulys, dėl to varžovai rungtynių pabaigoje padidino savo persvarą. Šį kartą su jauduliu susitvarkėme. Tai parodė ir pirma pirm kėlinio pusė. Tačiau netenkino komandos gynyba. Nors gynyboje ir nepadarėme nei vienos baudos, pirmavome trimis įvarčiais. Kertinės pralaimėjimo priežastys, kad ne visi komandos nariai atlieka savo darbą žaidimo metu ir vis dar nerodome charakterio bei noro, kuris yra žūtbūt reikalingas žaidžiant rankinį, – itin prastą gynybą išskyrė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas. – Rungtynių pradžia buvo patenkinama, pirmavome 3 įvarčiais, nors komanda gynėsi ne pagal susitarimą. Vėliau visa rungtynių eiga buvo katastrofiška. Nesugebėjome grįžti į gynybą, bendrai visas darbas gynyboje buvo gėdingas.“

Rezultatyviausiai „Granito-Kario“ komandoje žaidė 7 įvarčius pelnęs Simas Butkus, 5 įvarčius įmetė Modestas Štarolis, po 4 įvarčius pelnė Matas Jurkevičius, Karolis Piragis ir Manvydas Lazauskas.

„Laukia daug intensyvaus darbo ne tik fizine, bet ir psichologine prasme. Privalome gerinti viską nuo iki. Dirbti reikia daug ir visuose aspektuose. Daugumai komandos narių reikia susidėlioti prioritetus. Nes vaizdas aikštelėje tenkina tik momentais, reikia tą pripažinti, – tvirtino V.Grosas. – Mums reikia pasimokyti iš varžovų. Išskirtinis slovėnų bruožas – pasitikėjimas savo jėgomis ir asmeninis kiekvieno žaidėjo nusiteikimas. „Ormožo komandoje geriau vaikščiojo kamuolys, buvo tinkamai paimami žaidėjai, reaktyviai reaguojama į situaciją. Jie puikiai geba rasti silpnas priešininkų vietas ir jomis pasinaudoti. Visgi, didžiausias jų išskirtinumas, jog žaidėjai labai pasitiki savimi. Būtent to mums lietuviams trūksta. Bet svarbiausia, kad kiekvienas norėtų būti geresnis kiekvieną dieną. Kol kas aš to pasigendu „Granito“ komandoje.“

Europos taurės turnyro pirmojo etapo „Granito-Kario“ rankininkams nepavyko įveikti ir praėjusį sezoną. Kauno komanda pernai po gan atkaklios kovos bendru rezultatu 52:60 pralaimėjo vėliau Europos taurę iškovojusiam Reikjaviko „Valur“ klubui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas