Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 08

Šokėjai Vaidotas ir Veronika Lacičiai tapo pasaulio čempionais ir pranešė griausmingą žinią

​​​​​​​Sekmadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje baigėsi Lietuvoje vykęs profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionatas. Griausmingą pergalę jame šventė Lietuvos šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė, kurie po apdovanojimų ceremonijos pranešė apie sprendimą baigti sportinę karjerą.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė / nuotr. Vidmanto Kirklio

Jau pirmojo atrankos turo – ketvirtfinalio – metu paaiškėjo, kad V. ir V.Lacičiai bus vieni iš pasaulio čempionato lyderių. Teisėjų kolegija ketvirtfinalyje jiems vieninteliams skyrė visus įmanomus balus (50 iš 50 galimų).

Čempionato pusfinalyje ir finale poros buvo vertinamos dešimtbalėje sistemoje pagal keturis kriterijus: šokio techniką, muzikalumą, partnerystės įgūdžius bei choreografiją ir prezentaciją. Maksimaliai pora galėjo gauti 10 balų pagal vieną kriterijų. Esant penkiems standartiniams šokiams (lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas ir kvikstepas) bei keturiems kriterijams, maksimali balų suma varžybose gali būti 200.

Pasaulio čempionato pusfinalyje Lietuvos šokėjai surinko 188,900 balo ir daugiau nei 6 balais aplenkė artimiausius varžovus. Finale už visus penkis šokius vertintojai lietuviams skyrė 191,400 balo. Šios sumos V. ir V.Lacičiams visiškai pakako išsaugoti didžiulį pranašumą prieš kitus čempionato finale šokusius duetus.

Pasaulio vicečempionais Kaune pirmą kartą tapo Latvijos šokėjai Edgars ir Eliza Liniai, finale įvertinti 184,850 balo. Bronzos medaliais pirmą kartą tokio lygmens standartinių šokių varžybose džiaugėsi šokėjai iš Čekijos David Odstrčilas ir Tara Bohak, surinkę 178,850 balo.

Patys V. ir V.Lacičiai po apdovanojimų ceremonijos sakė, kad liko patenkinti savo pasirodymu pasaulio čempionate, nors pabrėžė, kad keletas psichologinių aspektų visgi sukėlė iššūkių.

„Adrenalino buvo labai daug – net nesitikėjau. Vakare prieš varžybas dar buvau ramus, o ryte supratau, kad situacija pasikeitė“, – prisipažino V.Lacitis.

nuotr. Vidmanto Kirklio/Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė
nuotr. Vidmanto Kirklio/Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė

Panašius jausmus savaitgalį išgyveno ir V.Golodneva-Lacitienė: „Paprastai jaudulį moku suvaldyti, bet šiandien pats kūnas, atrodo, jautė, kad diena yra neeilinė. Visgi, varžyboms įsibėgėjus, pradėjau jaustis geriau ir tikiuosi, kad parodėm viską, ką galim.“

Tokiai neįprastai būsenai įtakos turėjo ir žinojimas, kad šis pasaulio čempionatas jiems bus paskutinės varžybos. Po apdovanojimų ceremonijos Vaidotas ir Veronika Lacičiai paskelbė, jog baigia sportininkų karjerą.

„Atsisveikiname žinodami, kad savo didelei svajonei ir meilei šokiui atidavėme viską“, – jaudinančioje ir „Žalgirio“ areną pravirkdžiusioje kalboje sakė Veronika.

„Jausmai dabar yra sumišę. Ir smagu, ir liūdna vienu metu. Smagu, kad tapome pasaulio čempionais, bet liūdna, kad tam tikri dalykai mūsų gyvenimuose baigiasi – pasiilgsime treniruočių, pasiruošimo, varžybų – viso proceso. Tačiau atėjo kitas gyvenimo etapas“, – teigė šokių ir gyvenimo partneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas