Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Sporto žvaigždės žmona pakeitė nuomonę, kai sulaukė grasinimų mirtimi

Amerikietiško futbolo įžymybė Drew Breesas buvo sutiktas kritikos audra, kai pareiškė pasipiktinimą dėl ant kelio per JAV himną besiklaupiančių žaidėjų. Bet jo žmona dabar pareiškė, jog jie pakeitė poziciją, kai sulaukė neapykantos strėlių ir labiau įsigilino ir problemą.
Drew Breesas ir jo žmona Brittany sulaukė grasinimų.
Drew Breesas ir jo žmona Brittany sulaukė grasinimų.

Kai policininkas keliu prismaugė per sulaikymą neginkluotą Georgą Floydą, JAV kilo protestų lavina, o „New Orleans Saints“ žaidėjas Drew Breesas dar įliejo benzino į ugnį.

Garsusis amerikietiškojo futbolo žaidėjas sukritikavo savo kolegas, kurie JAV himną sutikdavo ne stovėdami, o priklaupę ant kelio – šią tradiciją prieš kelerius metus užvedė Colinas Kaepernickas, protestavęs prieš rasizmą.

„Scanpix“/AP nuotr./Colinas Kaepernickas (dešinėje)
„Scanpix“/AP nuotr./Colinas Kaepernickas (dešinėje)

Po G.Floydo nužudymo protestams pagavus dar stipresnę bangą, D.Brew pareiškė, kad „niekada nesutiks su tais, kurie negerbia JAV vėliavos.“

Krepšininkas LeBronas Jamesas, taip pat ir D.Brew komandos draugai pasipiktino ir šis 41-metis amerikietis kitą dieną atsiprašė.

Dabar jo žmona Brittany prakalbo, ką jos vyrui ir jai teko patirti.

Įraše Instagram, cituodama Martiną Lutherį Kingą, moteris papasakojo, kad su vyru sulaukė pykčio liepsnų ir dėl to persvarstė savo nuomonę.

„Rašau su ašaromis akyse. Aš perskaičiau šias citatas 1000 kartų ir kaskart žodžiai smigo giliai į širdį. Iki pastarųjų dienų, kai patyrėme grasinimų mirtimi ir kitų neapykantos žinučių, suvokiau, kad šie žodžiai skirti mums“, – parašė B.Brees.

Ilgame laiške Brittany tvirtino, kad su vyru automatiškai gavusi privilegijas kaip baltieji JAV piliečiai, jie ignoravo rasizmo problemas.

„Mes girdėjome vyrų ir moterų istorijas apie rasizmą, kurį jie patyrė, bet nesidalinome ir nekalbėjome apie jas. Tad visiems mūsų draugams ir tiems, kuriuos mes įžeidėme, tariu: Mes pasitaisysime. Mes norime pasitaisyti. Norime išgirsti jūsų istorijas. Norime kovoti už jus. Nes manydami, kad nesame problemos dalimi, reiškia, kad neatliekame savo pareigos. O mūsų pareiga yra šviesti save. Mes atsiprašome“, – rašė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas